< Imprimare >      ZIUA - ANCHETE - luni, 30 aprilie 2007

Agresorul lui Gusa este cercetat pentru ultraj

Barbatul care l-ar fi agresat pe liderul PIN Cozmin Gusa la mitingul din 19 aprilie, desfasurat in Piata Universitatii, este cercetat de politisti pentru ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice. Ioan Chiran, in varsta de 61 de ani, domiciliat in sectorul 2 al Capitalei, suspectul principal in cazul agresarii lui Gusa, s-a prezentat la sfarsitul saptamanii trecute la Politia Capitalei. "Fata de acesta, au fost efectuate cercetari pentru stabilirea circumstantelor producerii evenimentului, fiind dispusa inceperea urmaririi penale pentru savarsirea infractiunii de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice", se arata intr-un comunicat al Politiei Capitalei.

Potrivit politistilor, cercetarile in acest caz sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 pentru clarificarea imprejurarilor in care s-a produs fapta.

Ezitarea anchetatorilor

Presedintele PIN si-a exprimat nemultumirea privind "modul neprofesionist" in care reprezentantii Politiei Municipiului Bucuresti si cei ai Parchetului au administrat ancheta, "lasand sa se inteleaga ca n-ar fi existat decat un agresor izolat, un pensionar de treaba". De asemenea, Cozmin Gusa si-a manifestat indignarea si fata de un articol aparut in cotidianul Evenimentul Zilei, in care agresorul sau era prezentat ca "un pensionar de treaba, care trece prin Piata Universitatii spre Sala Dalles si care a fost lovit". El l-a acuzat pe cel despre care sustine ca l-a agresat in Piata Universitatii ca este "un mitingist de profesie", care poate fi identificat de Politie si in alte filmari, facute la alte manifestatii, unde a avut tot o atitudine violenta. "In aceste conditii, se creeaza posibilitatea decredibilizarii declaratiilor liderului PIN, prin care acesta arata ca in Piata Universitatii existau grupuri coordonate si organizate care actionau, si care a cerut Politiei sa ancheteze de urgenta asemenea fenomene care nu au legatura cu democratia", se arata intr-un comunicat al PIN.

Oana ROTARU

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=219842&data=2007-04-30