< Imprimare >      ZIUA - SPORT - luni, 30 aprilie 2007

Stiri pe scurt

Dumitrache inmormantat cu onoruri militare

Fostul international Florea Dumitrache (foto), decedat joi dimineata la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, a fost inmormantat sambata, la ora 14, la Cimitirul Reinvierea din Capitala. Dumitrache a fost condus pe ultimul drum de aproximativ 300-400 de persoane. La Cimitirul Reinvierea s-a tinut o slujba in curtea bisericii. Printre cei prezenti s-au aflat si presedintele FRF, Mircea Sandu, directorul federal Ionut Lupescu, presedintele CA al lui FC Dinamo, Nicolae Badea, administratorul delegat Cornel Dinu, managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, directorul executiv al gruparii steliste, Valeriu Argaseala, antrenorul cu portarii la FC Rapid, Marian Ionita, si fostii jucatori dinamovisti Ionel Augustin si Ion Marin. La inmormantare au asistat si componentii echipei a doua a lui Dinamo, precum si actorul Nicu Constantin. Florea Dumitrache (59 de ani) a fost inmormantat cu onoruri militare. S-au tras focuri de arma si a cantat o fanfara militara. Dumnezeu sa-l odihneasca! (RZS)

Suspiciuni de "blat" la Cluj

Patru jucatori de la CFR - Jula, Minteuan, Ad. Anca si Coroian - au fost exclusi de la prima echipa in urma evolutiilor din meciul cu Steaua, scor 1-2. Fotbalistii au fost anuntai de antrenorul Cristiano Bergodi ca nu intra in calcule pentru partida cu FC Arges. Cei patru au fost convocati de presedintele executiv Iuliu Muresan, fiind acuzati ca au jucat foarte slab cu Steaua, corectitudinea lor lasand semne de intrebare! Jucatorii au respins orice acuzatie ca ar fi "trantit" meciul cu Steaua, dar si o eventuala implicare a lor la un eventual aranjament la Pitesti, pe filiera Carstea (noul antrenor al pitestenilor i-a avut elevi pe cei patru la Gloria Bistrita). "Cei patru au fost cam obositi la meciul cu Steaua si am decis, impreuna cu patronul Arpad Paszkany, sa renuntam la ei", a declarat Muresan. Altfel, patronul Argesului, Cornel Penescu, a anuntat ieri ca trei jucatori ai sai, Chita, C. Tanasa si M. Stan au fost contactati de oficiali ai lui CFR pentru a ceda meciul de ieri. "Nu e adevarat!", a replicat Muresan. (MIG)

Iacov isi asuma retrogradarea

Presedintele CA al lui FC National a declarat dupa meciul cu Universitatea Craiova, pierdut cu scorul de 0-1, ca greseala pentru faptul ca echipa "bancara" va retrograda ii apartine in exclusivitate. "Felicit Craiova pentru aceasta victorie. Noi trebuie sa incepem reconstructia acestei echipe, fosta National, viitoarea Progresul. Greseala pentru aceasta retrogradare imi apartine in exclusivitate pentru ca am gresit la inceputul sezonului cand am pus antrenori fara sa cunoasca prea multa meserie. In acest moment multi antrenori cu nume, fosti jucatori valorosi, ne dau tarcoale pentru a-i numi in aceasta functie Inseamna ca Progresul este un brand", a spus Iacov. (MIG)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=219835&data=2007-04-30