< Imprimare >      ZIUA - POLITICA - miercuri, 11 aprilie 2007

Stiri pe scurt

Norica Nicolai, vicepresedinte al Senatului

Grupul liberal din Senat a anuntat ieri ca Norica Nicolai este nominalizata de partid pentru functia de vicepresedinte al Senatului, in locul lui Teodor Melescanu, care a preluat portofoliul Apararii. "Grupul are alocata functia de vicepresedinte al Senatului, care vor fi indeplinita de senatorul Norica Nicolai, si doua functii de chestori, care vot fi ocupate de Dumitru Constantin si Ilusca Daniel", a declarat ieri senatorul liberal Mario Oprea. Potrivit art. 17 din Regulamentul Senatului, pentru modificarea adusa functiei de vicepresedinte al Senatului, cererea PNL trebuie trimisa Biroului Permanent, iar apoi votata in plenul Camerei. Liberalii au consolat-o astfel pe Norica Nicolai, care nu a obtinut un fotoliu de ministru in noul Cabinet Tariceanu. (V.D.)

Saguna, de acord cu Marinescu

Presedintele Curtii de Conturi Dan Drosu Saguna sustine modificarea legii de functionare a institutiei pe care o conduce, in sensul propus de senatorul PD Marius Marinescu, intr-o initiativa legislativa. Marinescu a sustinut modificarea Legii 94/1992 privind organizarea si functionarea Curtii de Conturi, solicitand instituirea obligativitatii pentru Curtea de Conturi, de a respecta, pe langa hotararile Camerei Deputatilor si ale Senatului, si hotararile Birourilor Permanente ale celor doua Camere ale Parlamentului, si ale comisiilor permamente ale acestora, prin care se cere acestei institutii efectuarea de controale. Potrivit lui Dan Drosu Saguna, in practica parlamentara a UE exista astfel de initiative legislative. "O asemenea reglementare este de natura sa creeze un cadrul legal pentru o mai buna si eficienta colaborare a institutiei noastre cu Parlamentul Romaniei", sustine presedintele

Curtii de Conturi. (D.I)

Lege trimisa la reexaminare

Presedintele Traian Basescu a trimis ieri Parlamentului cererea de reexaminare a Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 24/2000 privind normele de tehnica legislativa pentru elaborarea actelor normative, informeaza Administratia prezidentiala.Seful statului propune modificarea unor prevederi din lege, astfel incat Consiliului Legislativ sa asigure coordonarea activitatii de republicare a intregii legislatii nerepublicate la data intrarii in vigoare a prezentei legi, pana la data de 1 ianuarie 2009. Presedintele a solicitat si reexaminarea Legii privind sprijinul acordat romanilor de pretutindeni, insistand ca "ar trebui sa clarifice institutiile care se ocupa de relatia cu romanii de pretutindeni". (A.H.)

BBC isi sustine nevinovatia

Televiziunea BBC2 sustine ca reportajul prezentat recent, in care un roman povestea ca locuieste intr-un cort instalat in Hyde Park, nu este o inscenare, aducand in sprijinul acestei afirmatii inregistrarile ce au stat la baza materialului. Realizatorii au publicat pe Internet inregistrarile care au stat la baza reportajului, mentionand ca Daniel, protagonistul reportajului, nu a fost platit sa declare ceva anume sau sa instaleze un cort. Ei recunosc insa ca Daniel a primit "o mica indemnizatie". Ambasadorul interimar al Romaniei la Londra, Raduta Matache, ceruse BBC sa verifice modul in care a fost realizat reportajul, acuzandu-i pe britanici ca ar fi inventat o serie de informatii. (D.E.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=218854&data=2007-04-11