< Imprimare >      ZIUA - POLITICA - vineri, 16 martie 2007

Stiri pe scurt

Scrisorile lui Voiculescu

Seful Comisiei de ancheta privind suspendarea presedintelui, conservatorul Dan Voiculescu, a trimis ieri doua scrisori presedintilor Camerelor Parlamentului, in care sustine ca, in urma audierilor, ar rezulta informatii privind posibile fapte grave de incalcare a normelor privind drepturi fundamentale. In prima scrisoare, Voiculescu a aratat ca din unele audieri au rezultat mai multe date si informatii referitoare la activitatile de interceptare a convorbirilor telefonice si a altor forme de comunicare pe teritoriul Romaniei. El a mai subliniat ca, intrucat atributiile Comisiei sunt limitate la date si informatii legate de fapte ale presedintelui Romaniei, semnaleaza aceste aspecte, astfel incat conducerile celor doua Camere ale Parlamentului sa ia o decizie. In cea de a doua scrisoare, Voiculescu a apreciat ca directorul SIE, Claudiu Saftoiu, a prezentat in cadrul audierilor "o serie de informatii care exced competenta comisiei". Voiculescu a mai precizat ca pune la dispozitia presedintilor Camerelor textul integral al stenogramei audierii lui Claudiu Saftoiu, precum si copia scrisorii pe care directorul SIE i-a trimis-o, in care acesta "isi justifica unele dintre afirmatiile facute in timpul audierii". (V.D.)

Apel PNTCD pentru romanii de peste Prut

Liderul PNTCD Aurelian Pavelescu a catalogat ieri pozitia autoritatilor romane fata de atacurile de la Chisinau drept "inadecvata", criticandu-l pe seful statului pentru lipsa de reactie. Potrivit taranistului, a venit momentul ca autoritatile de la Bucuresti "sa treaca la fapte" si sa transmita liderilor ucraineni si celor de la Moscova ca "Romania nu poate accepta ca Republica Moldova sa fie subiect de negocieri". Deputatul a precizat ca statul roman ar trebui sa inceapa cu monitorizarea drepturilor cetatenilor moldoveni. "Republica Moldova nu este un stat democratic. La Chisinau, cetatenii nu au dreptul sa circule liber", a sustinut Pavelescu, adaugand ca "oamenii de acolo sunt tinuti ca intr-o puscarie" de puterea comunista, condusa de Vladimir Voronin. Taranistul a criticat vehement si reactia liderului PSD Mircea Geoana, care a propus ca procesul de acordare a vizelor sa fie controlat, sustinand ca pesedistul a demonstrat ca face parte din mediul FSN, tot de sorginte comunista, care are dintotdeauna relatii bune cu puterea de la Chisinau. (R.I.P.)

Explicatia lui Stroe

Ministrul delegat pentru coordonarea SGG Radu Stroe si-a depus demisia in 22 ianuarie, ramanerea sa in functie fiind decisa de premier, care nu a solicitat presedintelui vacantarea postului si i-a cerut lui Stroe sa isi indeplineasca atributiile pana la restructurarea Guvernului, precizeaza SGG intr-un comunicat. Acolo se arata ca, potrivit legii, demisia unui membru al Guvernului se anunta public, se prezinta in scris primului-ministru si devine irevocabila din momentul in care s-a luat act de depunerea ei, dar nu mai tarziu de 15 zile de la data depunerii. (R.G.)

"Romania Express"

Primul saptamanal generalist, "Romania Express", a ajuns la al doilea numar, cu un tiraj de 120.000 de exemplare. Subiectele abordate in paginile acestui cotidian sunt foarte variate, de la interviuri, la anchete, analize, teme arzatoare pentru societatea romaneasca in prezent. Articolele sunt verificate si necosmetizate.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=217660&data=2007-03-16