< Imprimare >      ZIUA - EXTERNE - marti, 13 martie 2007

Presedintele Ungariei, din nou in Transilvania

Presedintele Ungariei, Solyom Laszlo, a ajuns, ieri dupa-amiaza, in Romania, pe Aeoroportul Transilvania din Targu Mures, urmand sa faca o vizita privata de patru zile in mai multe judete din Romania, informeaza Mediafax. Presedintele Ungariei, sosit cu o cursa Malev, a fost intampinat la aeroport de presedintele Consiliului Judetean Mures, Lokodi Edita Emoke, si de viceprimarul Targu Muresului, Csegzi Sandor. In cadrul vizitei anterioare, seful statului maghiar a afirmat ca viziteaza "Transilvania".

Presedintele Ungariei este insotit, pe parcursul acestei vizite, de ambasadorul Ungariei la Bucuresti, Terenyi Janos, si de secretarul Ambasadei Ungariei in Romania, Poloni Geza.

Presedintele Republicii Ungare, Laszlo Solyom, se afla intr-o vizita privata in mai multe localitati din Transilvania, printre punctele din program fiind incluse o intalnire cu artistii maghiari la Sovata, participarea la festivitatile din 15 martie de la Cluj-Napoca si Oradea, precum si o intalnire cu reprezentantii Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Alba Iulia.

Solyom Laszlo va sustine un discurs la Opera Maghiara din Cluj in 14 martie, care va fi transmis in direct de televiziunea ungara de stat. Solyom va vizita, de asemenea, localitatea Albesti-Tarnava, unde a fost vazut, pentru ultima oara, poetul revolutionar Sandor Petofi. Purtatorul de cuvant al Presedintiei ungare preciza ca o serie de localitati din Transilvania au jucat un rol important in revolutia ungara din 1948-1949 si in razboiul de independenta, comemorat la 15 martie. (G.D.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=217422&data=2007-03-13