< Imprimare >      ZIUA - SOCIAL - joi, 8 martie 2007

Harvard si Sorbona vin la TNB

Tinerii interesati de studii universitare si post-universitare internationale sunt invitati la Romanian International University Fair.

Cel mai mare eveniment dedicat tinerilor romani interesati de studii universitare si post-universitare internationale, Romanian International University Fair (RIUF), este organizat de Grupul "Educativa", in intervalul 10-11 martie, la Teatrul National "I.L. Caragiale" din Capitala. Aflat la cea de-a III-a editie, targul va reuni peste 100 de universitati si centre culturale din 20 de tari, care vor oferi programe de studii universitare, master si doctorat, precum si programe MBA. Totodata, mai multe organizatii vor prezenta materiale si servicii de consiliere, burse si credite pentru studii universitare/post-universitare, dar si alte servicii si produse conexe: cursuri de limbi straine, materiale educationale etc.

RIUF 2006 a atras peste 4500 de vizitatori si 74 de expozanti din 18 tari, printre care Harvard, MIT, Richmond, CEU, Norwegian School of Management. In acest an, organizatorii estimeaza prezenta a peste 7000 de vizitatori, iar Franta este invitat special, peste 30 de institutii de top urmand sa-si prezinte oferta in cadrul pavilionului francez coordonat de EduFrance. Pe parcursul celor doua zile, vizitatorii vor putea participa la 30 de seminarii, prezentari, sesiuni de informare, conferinte, dezbateri si lansari de carte. "Dorim sa oferim cat mai multor tineri romani sansa de a afla cum se aplica pentru un program international, cum se pregateste un dosar de admitere, cum se pot finanta taxele de scolarizare, cum este viata ca student in Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Franta sau Germania si care sunt oportunitatile de cariera accesibile ulterior. Studiile internationale pot sa devina o componenta normala a formarii academice si culturale a oricarui tanar roman", a declarat Alexandru Ghita, coordonatorul evenimentului. (Magda SEVERIN)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=217180&data=2007-03-08