< Imprimare >      ZIUA - ANCHETE - sambata, 17 februarie 2007

Si-a aruncat pacienta pe fereastra

Un medic-chirurg de la spitalul Grigore Alexandrescu din Capitala a fost retinut de politisti dupa ce, in noaptea de joi spre vineri, a aruncat o pacienta pe fereastra apartamentului in care locuia.

Tanara este internata acum la sectia de anestezie, terapie intensiva a Spitalului Floreasca. Doctorul Razvan Tranca, a aruncat-o pe tanara de la etajul VI al unui imobil situat pe Calea Mosilor, fata suferind leziuni foarte grave. Tranca a fost retinut si dus la sediul Politiei Capitalei pentru audieri, investigatiile in cazul sau fiind coordonate de un procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti. Procurorii l-au retinut pe medic pentru 24 de ore, sub acuzatia de tentativa de omor si urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile. Tanara ar fi spus personalului de la ambulanta ca doctorul o chemase la el acasa sa-i schimbe un pansament si ca ar fi aruncat-o pe geam. Victima, care mai are putin pana la implinirea varstei de 18 ani, a fost transportata la Spitalul de Urgenta Floreasca, unde a fost internata in stare foarte grava. In urma investigatiilor, medicii au stabilit ca fata a suferit traumatism cranio-cerebral minor, contuzie abdominala si lombara dreapta, luxatie la umarul drept, fractura cu mai multe fragmente la calcaiul drept, o departare a oaselor bazinului, o rana la palma dreapta, zgarieturi si pneumotorax. Totodata, doctorii i-au recoltat fetei probe pentru a se stabili daca a fost victima unui viol, acestea fiind preluate de catre procurorii criminalisti.

Violent cu familia

Razvan Tranca, in varsta de 45 de ani, este casatorit cu o doctorita stomatolog, are doi copii minori si este angajat ca asistent universitar la catedra de chirurgie infantila a Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila". De asemenea, el lucreaza la clinica de chirurgie a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu". Vecinii l-au caracterizat pe chirurg ca fiind o persoana violenta, "isi batea nevasta frecvent, facea scandal, nemaiputand suporta, in urma cu trei zile, femeia si-a luat copiii si a plecat." La randul lor, colegii medicului Razvan Tranca spun ca fapta lui este incalificabila, dar nu are nimic de-a face cu profesia, astfel de lucruri putandu-se intampla in orice meserie. De asemenea, seful clinicii de chirurgie, Ioan Basca, a declarat ca "Tarca are un real talent chirurgical si e un bun operator. Nu are un comportament de om nebun, dar fapta sa nu are nici o justificare. Din punctul meu de vedere, cariera lui s-a terminat aici".

Oana ROTARU

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=216115&data=2007-02-17