< Imprimare >      ZIUA - MAGAZIN - sambata, 17 februarie 2007

Previziuni sumbre pentru Anul Porcului

Prezicatorii chinezi avertizeaza ca Anul Porcului va aduce mai multe epidemii si dezastre

Anul Porcului, conform zodiacului chinezesc, incepe duminica, 18 februarie, iar prezicatorii chinezi sustin ca va fi un an bun pentru a avea un copil, dar avertizeaza in acelasi timp ca el va aduce o serie de epidemii, dezastre si conflicte violente in intreaga lume, transmit agentiile de presa straine.

"Anul Porcului nu va fi unul foarte linistit", a declarat Raymond Lo, maestru Feng Shui din Hong Kong. Anii Porcului pot fi turbulenti deoarece sunt dominati de foc si apa - doua dintre cele cinci elemente mistice despre care chinezii sustin ca stau la baza universului, a declarat Lo. Din moment ce apa si focul sunt elemente opuse, ele tind sa fie aducatoare de probleme, a adaugat acesta. "Focul deasupra apei este simbol al conflictului si certurilor. Vom fi martori ai mai multor dezastre provocate de foc si de bombe", a mai spus maestrul. Maestrul malayezian de Feng Shui, Lillian Too este de acord, la randul sau, ca ne va astepta o perioada cu obstacole. "Mi-as dori sa pot spune ca nu vor avea loc dezastre naturale, dar ma tem ca ar putea fi la fel de grav ca anul trecut", a precizat aceasta. "Ar putea avea loc epidemii, sunt foarte ingrijorata de gripa aviara. Mancati alimente sanatoase si aveti grija de sanatatea voastra", a adaugat Too. Previziunile sumbre nu ii vor impiedica pe chinezi - care reprezinta o cincime din populatia lumii - sa isi sarbatoreasca duminica cea mai importanta zi din an. Cu aceasta ocazie se organizeaza mese festive in familie, se cumpara haine noi, se fac cadouri plicuri cu bani. Porcul este ultimul animal din cele 12 ale Zodiacului Chinezesc. Legenda spune ca acest animal a iesit pe ultimul loc cu ocazia organizarii unei intreceri care a hotarat ordinea animalelor in Zodiac. In pofida faptului ca porcul a pierdut cursa, acesta simbolizeaza norocul, fapt ce i-a determinat pe multi chinezi sa doreasca sa aduca pe lume un copil in cursul acestui an. "Cei nascuti in acest an, vor primi ajutor toata viata lor de la ceilalti", a afirmat Lo. Printre personalitatile nascute in zodia porcului se numara fostul presedinte american Ronald Regan, candidata la alegerile prezidentiale din SUA Hillary Rodham Clinton, guvernatorul american de California Arnold Schwarzenegger, regizorul de film Woody Allen si cantaretul Elton John.

Mitraliera ruseasca AK-47 - una dintre cele mai faimoase arme din lume - a fost inventata in Anul Porcului, a precizat Lo. "Asa ca nu va fi deloc surprinzator daca vom fi martorii mai multor conflicte cu arma, uciderilor provocate de acestea si atacurilor cu bomba in 2007", a subliniat acesta. Anul trecut, prezicatorul Alion Yeo, din Hong Kong, a prezis cu acuratete ca criza nucleara din Coreea de Nord urma sa se acutizeze pe parcursul Anului Cainelui. Pentru anul acesta, prezicatorul sustine ca "acest stat comunist va trece printr-o lupta de putere care va duce la schimbari la varf, in jurul lunii mai".

Prezicatorul din Singapore John Lok crede ca situatia din Irak nu se va linisti, presedintele Bush va avea un an greu, iar la conducerea Frantei ar putea veni o femeie. Majoritatea prezicatorilor sustin ca economia va inregistra un mare boom in continuare, dar oamenii ar trebui sa acorde atentie investitiilor pe care le fac.

"Datorita elementului Apa din Anul Porcului, economia va inregistra o crestere, fapt ce va netezi calea spre o alta serie de crestere a dobanzilor", a declarat Peter So, un celebru prezicator din Hong Kong. (M. BicA)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=216093&data=2007-02-17