< Imprimare >      ZIUA - IT&C - sambata, 17 februarie 2007

Platforma online YouTube va oferi mai multe seriale TV

Platforma online YouTube a semnat o intelegere cu distribuitorul Digital Music Group, prin care va distribui, in urmatoarele saptamani, peste 4.000 de ore de continut video, mai ales seriale clasice de televiziune, a anuntat publicatia "Wall Street Journal".

Distribuitorul online de muzica, seriale TV si filme Digital Music Group va primi o parte din veniturile obtinute de YouTube pe paginile de internet. Procentul care ii revine firmei Digital Music Group nu a fost facut public.

Noile programe vor include episoade din "I Spy" si "Gumby" si vor putea fi accesate gratuit de catre utilizatorii YouTube.

Potrivit intelegerii, YouTube va folosi si o tehnologie de filtrare, care va cauta melodiile ale caror drepturi sunt detinute de Digital Music Group. In caz ca vor fi incarcate pe site de catre utilizatori neautorizati, melodiile vor fi descoperite imediat si scoase de pe platforma online.

YouTube este cea mai utilizata platforma online din lume pe care utilizatorii pot incarca clipuri video, iar accesul este gratuit. YouTube a fost cumparat, in octombrie 2006, de Google. Revista "Time" a denumit platforma YouTube drept cea mai importanta inventie a anului 2006.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=216081&data=2007-02-17