< Imprimare >      ZIUA - ANALIZE SI COMENTARII - luni, 4 decembrie 2006

Ioan GROSAN: Paguba colaterala-n ciuperci: iesirea PC de la guvernare

Frumos spectacol duminical! Intr-un discurs ce s-a vrut fulminant, aruncandu-i presedintelui Basescu o galeata de laturi in cap (si cateva cani mai mici celorlalti parteneri de coalitie), dl Dan Voiculescu a anuntat ca Partidul Conservator iese de la guvernare. Si uite-asa "solutia imorala" a devenit, peste noapte, foarte, foaaarte morala.

Un observator politic din Zanzibar nimerit intamplator pe plaiurile carpato-danubiano-pontice si ascultand imprecatiile sefului conservatorilor la adresa neo-comunistilor din Partidul Democrat ar fi inclinat sa creada ca dl Voiculescu a fost daca nu detinut politic sub regimul trecut, atunci cel putin un vajnic opozant al lui. "Ce om! Ce caracter! - ar putea exclama zanzibarezul. Nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase". Iar elogiul lui la adresa tinerilor din partid (unii cu musca tete pe caciula) i-ar putea stoarce lacrimi.

Din pacate pentru dl Voiculescu, noi nu traim in Zanzibar (desi, cel putin in privinta anumitor aspecte, nu suntem prea departe de asta...), asa ca nu-l credem. Nu moralitatea il face pe Domnia-Sa sa paraseasca o barca in care s-a aburcat in ultimul moment, ci, probabil, credinta ca barca se va scufunda. Numai ca vesta de salvare pe care o poarta de multisor e cam desumflata. n

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=212212&data=2006-12-04