< Imprimare >      ZIUA - ANCHETE - miercuri, 29 noiembrie 2006

Stiri pe scurt

Dosarul Nati Meir, finalizat

Dosarul in care deputatul independent Nati Meir este cercetat pentru inselaciune si evaziune fiscala a fost finalizat. Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a prezentat parlamentarului materialul de urmarire penala, sustin surse judiciare citate de Mediafax. Nati Meir, membru al Comisiei pentru Drepturile Omului din Camera Deputatilor, este acuzat ca a inselat mai multi romani carora le-a promis incheierea unor contracte de munca in Israel. (P.C.)

Lozul lui Ogica in atentia DNA

Procurorii anticoruptie efectueaza verificari preliminare privind anumite neregului in activitatea Companiei Nationale "Loteria Romana", semnalate de Stelian Ogica, au anuntat, ieri, surse judiciare, citate de Rompres.

Stelian Ogica a depus un memoriu la Directia Nationala Anticoruptie impotriva fostului director al Companiei Nationale "Loteria Romana", Nicolae Cristea, legat de anumite nereguli in activitatea Loteriei Nationale, au precizat sursele citate. Conform acestora, Stelian Ogica urmeaza sa se prezinte la DNA pentru a fi audiat in acest caz. (D.E.I.)

Marko Bela verificat de procurori

Procurori anticoruptie fac verificari cu privire la presedintele UDMR, Marko Bela, investigatiile vizand sumele incasate din drepturile de autor de poezii.

Marko Bela a lansat in 2004 un volum de poezii, scos in 500 de exemplare, la 15 lei cartea, si unul de interviuri, editat in 1000 de exemplare, la 16,5 lei. Acesta a incasat, anul trecut, 90.000 de lei si 16.000 de forinti, bani proveniti din drepturi de autor pentru opere literare. Potrivit Mediafax, DNA a cerut editurilor maghiare din Transilvania si din Ungaria sa trimita informatii legate de o eventuala colaborare cu Marko Bela, dupa ce vicepremierul a incasat 90.000 de lei de la o editura din drepturile de autor.

Problema a ajuns in atentia opiniei publice dupa ce in luna martie a acestui an Marko a declarat pentru anul 2005 venituri mai mari in calitate de scriitor decat in cea de politician. Astfel, in calitate de vicepremier Marko a castigat 43.197 de lei, ca lider UDMR 45.376 de lei, iar ca scriitor 90.000 de lei si 16.000 de forinti. Liderul UDMR a apreciat drept "incalificabil" faptul ca nu a fost intrebat de catre DNA in legatura cu aceste probleme. (B.C.G.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=211975&data=2006-11-29