< Imprimare >      ZIUA - ANCHETE - miercuri, 29 noiembrie 2006

Proprietati de 1,6 milioane de euro

Medicul Serban Bradisteanu, cercetat de procurorii anticoruptie pentru luare de mita in contextul unei licitatii, detine trei proprietati - o garsoniera si doua case - evaluate de un expert la peste 1.600.000 de euro.

Potrivit Mediafax, in urma cererii procurorilor, un evaluator a identificat trei imobile aflate in proprietatea medicului, pronuntandu-se in legatura cu valoarea fiecaruia. Primul, o garsoniera aflata pe Calea Victoriei din Capitala, a fost evaluat la 62.000 de euro. Cel de-al doilea - o casa in comuna Izvorani, aflata pe malul lacului din localitate - are, potrivit expertizei, o valoare de 450.000 de euro. Casa are piscina si teren de tenis, detinut insa in comun de medic si vecinii sai. Cel de-al treilea si cel mai scump dintre imobilele lui Bradisteanu este o casa in strada Roma din Capitala. Proprietatea a fost evaluata la 1.100.000 de euro, desi cladirea este in paragina. Pretul unui metru patrat de teren in zona respectiva ajunge insa, potrivit unor experti imobiliari, pana la 3000 de euro metrul patrat. Cele trei proprietati ale lui Bradisteanu au fost sechestrate de procurorii anticoruptie in luna august. Tot atunci, medicului i-au fost blocate si conturile din Romania, Elvetia si Austria ce-i sunt atribuite, in care Bradisteanu mai avea aproximativ 700.000 de euro.

Cazul medicului Bradisteanu (acuzat ca ar fi primit o mita de peste patru milioane de euro) este considerat de anchetatori dosarul de coruptie cu cel mai mare prejudiciu "ce poate fi dovedit cu acte". (D.E.I.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=211968&data=2006-11-29