< Imprimare >      ZIUA - SOCIAL - miercuri, 29 noiembrie 2006

Transportatorii acuza Guvernul ca "legifereaza hotia"

Uniunea Nationala a Transportatorilor din Romania (UNTRR) va picheta cu camioane, la inceputul lunii decembrie, sediul Ministerului Finantelor, ca protest fata de introducerea, la 1 ianuarie 2007, a taxei de prima inmatriculare.

"Taxa de prima inmatriculare a fost introdusa pentru a acoperi cine stie ce gaura din buget. Aceasta taxa, o hotie legiferata, nu are oricum nici o noima din moment ce banii colectati nu se duc intr-un fond destinat reabilitarii infrastructurii", a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, vicepresedintele UNTRR, Ion Lixandru, informeaza Mediafax. Taxa de prima inmatriculare va fi introdusa la 1 ianuarie 2007, pentru toate categoriile de vehicule, noi sau second-hand, atat pentru populatie cat si pentru firme. Nivelul taxei va fi calculat in functie de gradul de poluare si de capacitate cilindrica ale vehiculului. Potrivit lui Lixandru, Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile a reusit sa impuna aceasta taxa in urma sustinerii acordate "unui anumit partid politic".

"Dealerii auto s-au temut ca vor ramane goale showroom-urile lor superbe si oamenii vor aduce masini mai ieftine de afara. Au aruncat o piatra care a facut multe valuri si pe care incercam noi acum sa o scoatem", a spus Lixandru. El a precizat ca transportatorii se vor intalni cu Radu Berceanu pentru a identifica o solutie. Reprezentantul UNTRR a aratat ca Guvernul nu are o strategie clara si coerenta pentru dezvoltarea infrastructurii care sa reziste alternantei la guvernare si abordeaza defectuos reabilitarea infrastructurii rutiere. (C.P.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=211963&data=2006-11-29