< Imprimare >      ZIUA - ANCHETE - miercuri, 31 mai 2006

Cristea absent de la DNA

Fostul director general al Companiei Nationala Loteria Romana, Nicolae Cristea, nu s-a prezentat ieri la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), unde fusese chemat de procurori pentru a-i fi prezentat materialul de urmarire penala. Potrivit unor surse judiciare, Nicolae Cristea, care a fost internat in spital pana la sfarsitul saptamanii trecute, urmeaza sa se prezinte la DNA in cateva zile.

Fostul director al Loteriei Romane a fost pus sub invinuire de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie fiind acuzat de complicitate la evaziune fiscala, in acelasi dosar in care a fost declansata urmarirea penala si impotriva vicepremierului George Copos. Concret, anchetatorii au stabilit ca Nicolae Cristea, impreuna cu conservatorul din Giulesti si un subordonat de-al acestuia, Roza Gilio Giuzepe, administrator la SC Rom Tour SRL, s-au sustras, in 2004, de la plata obligatiilor fiscale si au prejudiciat bugetul de stat cu peste 40 de miliarde de lei vechi. Intr-un comunicat de presa, DNA arata ca cei trei au realizat o tranzactie fictiva cu ocazia vanzarii unui pachet de 38 de spatii comerciale.

Dosarul este foarte aproape de a fi finalizat, procurorii urmand sa intocmeasca rechizitoriul si sa trimta cauza in instanta. (G.T.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=200653&data=2006-05-31