< Imprimare >      ZIUA - ANCHETE - miercuri, 31 mai 2006

Politia cu rotile in sus

O masina Dacia Logan abia achizitionata de Politia Romana, care circula intr-o coloana impreuna cu alte patru autoturisme de acelasi tip, s-a rasturnat pe Autostrada Bucuresti-Constanta, dupa ce a fost lovita de o Dacie papuc * Soferul vinovat de producerea accidentului a fugit de la fata locului, politistii nereusind nici macar sa-i retina numarul de inmatriculare * Si in judetul Iasi un Logan achizitionat de Politie a fost implicat intr-un accident, in care un om si-a pierdut viata

Un autoturism Dacia Logan, abia achizitionat de Politia Romana pentru posturile de politie de la sate si preluat de politistii din Constanta s-a rasturnat, ieri, pe Autostrada Soarelui. Accidentul a avut loc la kilometrul 30 al autostrazii care leaga Bucurestiul de Constanta. Potrivit Inspectoratului Judetean de Politie Constanta, masina implicata in accident se deplasa intr-o coloana, impreuna cu alte patru autoturisme de acelasi tip, pe banda I a Autostrazii. La un moment dat, o Dacie cu numar de inmatriculare de Calarasi aflata pe banda a II-a a intrat intr-unul dintre Loganurile apartinand Politiei. Soferul autoturismului lovit a pierdut controlul volanului, iesind in afara carosabilului si rasturnandu-se. Cu toate acestea, conform Inspectoratului de Politie din judetul Constanta, masina Dacia Logan a fost avariata minor, iar politistul nu a fost ranit. Altfel, soferul vinovat de producerea accidentului a fugit de la fata locului el nefiind prins nici pana in acest moment. Mai mult chiar, politistii constanteni nu au reusit nici macar sa-i retina numarul intreg de inmatriculare.

Un mort in judetul Iasi

Nu este insa primul accident in care este implicata o masina Dacia Logan achizitionata recent de Politia Romana. Un caz asemanator a avut loc, in urma cu cateva zile, si in judetul Iasi. Atunci, patru persoane, printre care si un politist, au ajuns la spital. Accidentul a avut loc intre localitatile Podu Iloaiei si Letcani. Potrivit IPJ Iasi, masina Politiei, o Dacia Logan abia iesita din fabrica, se indrepta spre Iasi aflandu-se intr-o coloana de aproximativ 27 de autoturisme de acelasi tip. La un moment dat, spun oamenii legii, de pe sensul opus, a intrat pe contrasens o masina Dacia papuc care a lovit in plin Loganul condus de un politist. In urma impactului, trei persoane aflate in Dacia papuc au fost ranite, dintre care doua grav. De altfel, soferul Daciei papuc, Laurentiu Aischipoaiei, in varsta de 35 de ani, care a ajuns la spital cu splina rupta si multe alte contuzii, a decedat la scurt timp.

In schimb, politistul aflat la volanul Loganului a suferit rani minore, nefiind necesara internarea sa. Pe de alta parte insa, masina Dacia Logan, abia achizitionata, a si ajuns in service, ea fiind avariata destul de serios.

6000 de masini

Cele doua autoturisme care, in ultimele zile au fost implicat in accidente rutiere, fac parte din lotul achizitionat recent de Politia Romana. Dupa cum se stie, la sfarsitul saptamanii trecute, 300 de masini marca Dacia Logan au fost distribuite politistilor din judetele Constanta, Calarasi, Ilfov, Ialomita, Neamt, Dolj si Iasi. O a doua serie de autoturisme - in numar de 200 - a fost receptionata, ieri, masinile urmand a fi utilizate de politistii bucuresteni. Ieri circulatia pe arterele Capitalei a fost incurcata de parada celor 200 de Loganuri. Inspectoratul General al Politiei Romane a achizitionat, prin sistem leasing financiar, in urma unei proceduri de licitatie deschisa, 6000 de autovehicule, din care 2350 de autospeciale au fost repartizate structurilor de Politie Rurala. Restul urmeaza sa intre in posesia diferitelor structuri si unitati operative din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor. (G.T.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=200648&data=2006-05-31