< Imprimare >      ZIUA - ANCHETE - marti, 28 februarie 2006

Jaf in stil mafiot la Constanta

Doua sute de mii de euro si 200 de milioane de lei furati cu tot cu seif * Autorii, care purtau cagule, au fost filmati de camerele de supraveghere

Patru barbati mascati cu cagule au furat, ieri dimineata, seiful societatii Pomacost Constanta, in care se aflau 200.000 de euro si 200 de milioane de lei vechi. Politistii Sectiei 2 Politie Constanta spun ca in jurul orei 7.00 dimineata, hotii se aflau in apropierea sediului firmei, situat la primul nivel al cladirii, in care au patruns prin escaladare. Aici, ei au asteptat sosirea femeii de serviciu. Dupa ce angajata societatii a decuplat sistemul de alarma si a deschis usile pentru a face curatenie, cei patru mascati au incuiat-o pe femeie intr-o incapere unde intrase cu intentia de a se schimba. Femeia a lasat cheia in broasca usii, pe exterior.

Mascatii si-au continuat treaba. Au spart geamul de la usa biroului administratoarei si au patruns in interior. De aici ei au sustras casa metalica de bani. In seif, potrivit declaratiei administratorului, Sorina Moscu Hortolomei, se afla suma de aproape 200 milioane lei ROL, bani ce apartineau societatii si alti 200.000 euro apartinand chiar femeii. Furtul a fost surprins de camera video de supraveghere pe o perioada foarte scurta de timp. Constienti de faptul ca s-ar putea sa fie filmati, ei au incercat sa fure unitatea de calculator pe care erau inmagazinate imaginile. Din greseala insa mascatii au luat o alta unitate de la un alt calculator aflat in aceeasi incapere. Dupa ce au luat casa de bani si unitatea, acestia au parasit imobilul Pomacost. La scurt timp, in jurul orelor 07.30, la sediul firmei a ajuns un alt angajat al societatii, care a si sesizat furtul, prin Sistemul Apel unic de urgenta.

Cerc de suspecti

Politia a demarat o serie de verificari pentru identificarea autorilor. Exista un cerc de suspecti fata de care au fost declansate cercetarile. Oamenii legii spun ca nu este eliminata nici una dintre pistele posibile, inclusiv aceea a unei inscenari. Asta in conditiile in care, se pare ca seif-ul in care erau banii ce apartineau Sorinei Hortolomei ar fi fost asigurat la Omniasig. Mentionam ca nici unul dintre reprezentantii societatii nu a comentat evenimentul, evitand orice contact cu reprezentantii mass media. Sorina Hortolomei a declarat insa politistilor faptul ca a adus banii in seif-ul societatii vineri pentru ca urma ca in cursul zilei de ieri sa faca o tranzactie.

Nicoleta MOCANU - ZIUA de Constanta

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=194635&data=2006-02-28