< Imprimare >      ZIUA - SPORT - joi, 2 februarie 2006

Primarul general Adriean Videanu a anuntat ieri ca Stadionul National va fi gata la sfarsitul anului 2007

Nationala fara teren

"Tricolorii" nu vor beneficia de un stadion decent nici in preliminariile pentru Euro 2008, care se incheie exact atunci cand crede edilul sef ca va fi gata fostul "23 August"

Nationala Romaniei nu va beneficia de un stadion la standarde europene nici in preliminariile pentru Euro 2008. Adriean Videanu, primarul general al Capitalei, a declarat ieri pentru Realitatea TV ca refacerea Stadionului National, din Complexul Sportiv "Lia Manoliu" (foto) va fi facuta complet abia la finalul anului 2007, adica exact atunci cand se incheie si preliminariile. "Eu cred ca sfarsitul anului 2007 este un termen rezonabil pentru finalizarea Stadionului National la nivelul exigentelor cerute de FIFA si UEFA", a spus edilul sef al Capitalei. In aceste conditii, intentiile lui Mircea Sandu, de a organiza in Capitala cele mai importante jocuri ale grupei, cu Olanda, cu Bulgaria si, probabil, cu Slovenia, nu vor mai putea fi puse in practica. Preliminariile incep abia in septembrie anul acesta, insa pana atunci este putin probabil ca vreun stadion din Romania sa intre in reparatii capitale si sa le si incheie. Ramane de vazut cum va decide Primaria Capitalei sa renoveze Stadionul National, fiindca exista mai multe declaratii pe aceasta tema. Primarul Videanu a anuntat initial ca va fi vorba de o reconstructie din temelii a arenei, ceea ce ar face-o inaccesibila pe toata durata lucrarilor, dar acest plan nu mai este atat de clar atat timp cat administratia arenei a incheiat un contract de inchiriere cu Steaua, care va juca meciurile din retur pe fostul "23 August". Cel mai probabil, Nationalul va fi doar renovat (gazonul si instalatiile de sub el sunt deja instalate), urmand sa se inchida tribunele una cate una, fapt ce ar permite organizarea de jocuri de campionat. In toamna, Nationala va avea de ales intre Stadionul "Giulesti", singurul cu gazon foarte bun, dar intrat in dizgratia selectionerului dupa ce acesta a fost huiduit anul trecut, la finalul meciului pierdut cu Olanda, fie cele din tara, Constanta sau Timisoara, care ar putea avea insa probleme cu iarba daca ploua. Mai exista si varianta incheierii lucrarilor la Steaua, care intra in aceasta primavara in renovare, dar si aici lucrurile sunt extrem de complicate, fiindca Gigi Becali, finantatorul ros-albastrilor, nu pare tentat sa investeasca prea mult in conditiile in care proprietarul bazei, MapN, nu il inchiriaza decat pe cate doi ani. (B.G.)

Piturca: "Jucam la Constanta"

Selectionerul Victor Piturca a declarat ieri ca echipa nationala ar putea disputa la Constanta primele meciuri de pe teren propriu din campania de calificare la Euro-2008. "Ultimele rezultate notabile le-am obtinut la Constanta si probabil ca acolo vom si incepe. Sper sa ne poarte noroc", a spus Piturca. Referitor la meciul amical pe care Romania ar putea sa-l sustina in compania Spaniei, Victor Piturca a afirmat ca nu a fost stabilita data exacta disputarii acestuia. "Sper sa se perfecteze acest amical pentru ca ar fi important pentru noi sa jucam cu o echipa de nivelul Spaniei", a completat antrenorul Nationalei. (N.G.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=192859&data=2006-02-02