< Imprimare >      ZIUA - SPORT - marti, 20 octombrie 1998

In Sala Sporturilor din Targu Mures se va auzi cantecul de lebada al echipei masculine de baschet BRD Ploiesti

Octombrie, ultimul turneu

Conducerea clubului a anuntat ca salariile restante vor fi achitate pana joi

Incertitudinea care domneste in ograda echipei masculine de baschet BRD Ploiesti i-a impins pe jucatori sa apeleze la o solutie extrema. Dusi cu vorba de la o zi la alta ca dificultatile financiare ale clubului vor fi rezolvate, componentii echipei antrenate de Horia Paun au decis sa nu mai participe la antrenamente pana cand nu se va ajunge la zi cu plata salariilor. Iar minusul restant ar fi de vreo 50 de milioane lei, daca se iau in calcul toate datoriile.

Ieri dimineata, presedintele BRD Ploiesti, Marcel Pintea, cel care mai spera intr-un miracol si vrea ca echipa sa nu dispara de pe firmamentul baschetului romanesc, ne-a confirmat situatia delicata in care se afla team-ul ploiestean. "Incercam sa readucem corabia pe linia de plutire. Vom participa la turneul de la Tg. Mures, chiar daca au existat voci care au dat ca sigura desfiintarea echipei. Am informat conducerea FRB ca vom fi prezenti la turneu. Desi am cautat un sprijin financiar si la alti agenti economici nu am reusit pana acum sa gasim nici un sponsor local. Ar fi pacat sa nu reusim sa mentinem in viata echipa, pentru ca dupa o defiintare iei totul de la zero. Saptamana viitoare vom analiza situatia si vom vedea ce se mai poate face", ne-a declarat cu o unda de regret in glas directorul Marcel Pintea.

Imediat ce am aflat ca echipa va fi prezenta la turneul din Targu Mures, l-am contactat pe antrenorul Horia Paun. "Am aflat si eu, acum cateva ore, ca participam la turneu si ca, pana joi, cand plecam la Tg. Mures, vor fi achitate toate salariile restante. In aceasta seara (n. red. - aseara) ma voi intalni cu echipa sa vad ce au de spus si jucatorii. Saptamana trecuta am informat conducerea clubului ca jucatorii nu mai vin la antrenamente pana nu li se rezolva situatia financiara. Eu i-am inteles. Sa nu uitam ca performanta trece mai intai prin stomac! In alta ordine de idei, nu am revenit asupra deciziei de a nu mai antrena BRD Ploiesti. Am anuntat clubul ca turneul de la Tg. Mures va fi ultima actiune a BRD-ului la care particip in calitate de tehnician", ne-a precizat tanarul antrenor Horia Paun, care s-a decis sa-si puna din nou baschetii in picioare.

Tiberiu RIST

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=15310&data=1998-10-20