< Imprimare >      ZIUA ONLINE - POLITICA - miercuri, 23 iulie 2008

Orban catre Berceanu: "Societatea Feroviara de Turism are datorii dinaintea mandatului meu"

"Societatea Feroviara de Turism (SFT) are datorii de 70 de miliarde de lei stranse dinaintea mandatului meu", a declarat miercuri ministrul Transporturilor Ludovic Orban agentiei NewsIn.

"Berceanu nu are probe pentru toate afirmatiile pe care le face, sunt declaratii politice. Mai mult, tot Berceanu a afirmat ca SFT-ul este o societate curata si de fapt este o aberatie, este societatea cu cele mai mari probleme. Societatea are datorii de 70 de miliarde de lei", a declarat Ludovic Orban, in replica la afirmatiile lui Radu Berceanu.

Democrat-liberalul Radu Berceanu a sustinut marti ca CFR a inceput sa deruleze, in mandatul lui Ludovic Orban, afaceri imobiliare cu o serie de terenuri aflate in proprietate si a acuzat ca ministerul condus de liberal este gestionat de fapt de doi consilieri.

La randul sau, Ludovic Orban a spus ca terenurile au fost scoase la vanzare legal, la pretul de 1.400 euro/metrul patrat prin Bursa de Marfuri, iar aceasta a fost solutia gasita pentru stingerea datoriilor. in concluzie, Orban a mai spus ca, in Ministerul Transporturilor, nu decid consilierii cine ia contractele, pentru ca acestia au sarcinile lor bine stabilite.

Fostul ministru al transporturilor a declarat ca "CFR, sub conducerea lui Orban, s-a apucat de imobiliare peste tot", si a explicat ca societatea mentionata detine o serie de terenuri in jurul garilor din orase, despre care "brusc s-a constatat ca nu mai sunt folositoare", si, "de ce nu, facute cadou apropiatilor".

C. Stoleru

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=9794&data=2008-07-23