< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EVENIMENT - luni, 30 iunie 2008

NATO s-a spalat pe maini de "Transnistria", de fata cu Traian Basescu

Presedintele Romaniei: "Nu am discutat problema pentru ca, potrivit Constitutiei, Republica Moldova este o tara neutra. Punct!"

Secretarul general al Aliantei Nord-Atlantice, Jaap de Hoop Scheffer, a declarat, luni, ca NATO nu intentioneaza sa joace vreun rol in problema Transnistriei.

"In cadrul parteneriatului, Republica Moldova face progrese. Sunt in contact permanent cu autoritatile de la Chisinau. Dar NATO nu are si nu cauta sa joace un rol in problema Transnistriei", a afirmat Scheffer, intr-o declaratie sustinuta la finalul intrevederii avute cu presedintele Romaniei, Traian Basescu, aflat intr-o vizita la Bruxelles.

Potrivit Rompres, precizarea oficialului NATO a venit ca raspuns la o intrebare adresata de un jurnalist strain daca, in cadrul intrevederii avute cu seful statului roman, s-a discutat despre posibilitatea ca Republica Moldova sa renunte la aderarea la NATO in schimbul unui Tratat cu Rusia privind rezolvarea problemei transnistrene.

La randul sau, presedintele Traian Basescu a subliniat ca Alianta Nord-Atlantica nu se implica in problema Chisinaului cu Transnistria, intrucat Republica Moldova este 'o tara neutra'.

"Nu am discutat problema pentru ca, potrivit Constitutiei, Republica Moldova este o tara neutra. Punct", a spus presedintele Basescu.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=8557&data=2008-06-30