< Imprimare >      ZIUA ONLINE - IT&C - luni, 30 iunie 2008

UE vrea plati cu telefonul mobil

Operatorii de telefonie i bncile din Uniunea European (UE) vor coopera astfel incat clienii lor s poat achita cumprturile, notele de plat la restaurant i alte facturi, prin intermediul telefonului mobil, relateaz, luni, Reuters preluat de NewsIn.

Micarea face parte din cadrul unei strategii mai extinse a Uniunii Europene (UE) pentru susinerea competiiei i a unei mai mari liberti de alegere a modalitilor in care oamenii pot plti pentru bunuri i servicii, mai ales cand se afl intr-o ar strin.

Operatorii de telefonie, care se confrunt cu presiuni de micorare a tarifelor pe care le practic, parial din cauza unor reglementri ale Uniunii Europene, caut, de asemenea, noi surse de venit.

GSM Association, organizaia ce reprezint membrii ai industriei de telecomunicaii, cum ar fi Vodafone, a fcut echip cu European Payments Council, un organism ce reprezint 8.000 de bnci in Europa, scrie Reuters.

apte companii operatoare de telefonie mobil fac probe pentru efectuarea de pli cu ajutorul telefonului mobil, iar alte apte plnuiesc s implementeze astfel de teste.

"Intensificarea competiiei de pe piaa de servicii de plat este scopul meu", spune, intr-un comunicat, comisarul european pentru piee interne, Charlie McCreevy. "Acorduri cum este cel de fa arat posibilitile pe care tehnologiile noi i abordrile inovative le pot crea in acest sens", a adugat oficialul european.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=8550&data=2008-06-30