< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EXTERNE - luni, 30 iunie 2008

Vladimir Putin va continua sa apara la televizor pentru a intra in dialog cu cetatenii

Premierul rus Vladimir Putin a anuntat duminica, cu ocazia unei reuniuni cu membri ai Rusiei Unite, ca va continua sesiunile televizate de intrebari si raspunsuri cu natiunea, insa, de data aceasta, nu in calitate de sef al statului, ci ca lider al partidului la conducere, informeaza Reuters si Interfax. Deocamdata nu este clar daca Medvedev va participa la dezbateri televizate similare.

Putin a lansat traditia conferintelor in direct cu populatia in cei opt ani ai sai de mandat prezidential. In fiecare an, fostul presedinte rus se angaja intr-o sesiune de patru ore de raspunsuri in direct la intrebari venite de la cetatenii de pe intreg teritoriul Federatiei Ruse, pe cele mai diverse subiecte, de la pensii la politica externa. Prin raspunsurile sale neconventionale, pigmentate cu fraze din vorbirea orala, Putin si-a castigat simpatia unor paturi intregi de oameni simpli, care i se plangeau pe inconvenientele cotidiene.

Vladimir Putin a devenit liderul partidului Rusia Unita la 7 mai, data investirii lui Dmitri Medvedev in functia de presedinte. Rusia Unita are majoritatea in Duma de Stat si guvernatorii regionali sunt membri ai acestui partid. Multi dintre rusi cred de altfel ca Putin, care conduce in continuare din functia de premier si lider al celui mai mare partid, este liderul cu cea mai mare putere din Rusia, noteaza agentiile internationale de presa.

A. OLTEANU

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=8525&data=2008-06-30