< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EDITIA DE ORA 16 - joi, 9 august 2007

Pavarotti, spitalizat de urgenta

ULTIMA ORA

''Starea de sanatate a tenorului este satisfacatoare, marele solist de opera fiind tinut in prezent sub observatie medicala, dupa ce a fost internat cu diagnosticul de <<stare febrila>>'', a declarat purtatorul de cuvant al clinicii din Modena. Artistul va putea fi externat in zilele urmatoare.

---

Tenorul italian Luciano Pavarotti, in varsta de 71 de ani, a fost internat de urgenta intr-un spital din orasul sau natal, Modena. Potrivit ziarului local ''Il Resto del Carlino'', Pavarotti a fost diagnosticat cu pneumonie, in timp ce se afla in vacanta cu familia la vila sa din Pesaro, o statiune balneara aflata pe malul marii Adriatice, situata la 200 kilometri de Modena.

"Luciano Pavarotti a fost spitalizat pentru o serie de teste medicale", a indicat purtatorul de cuvant al institutiei sanitare, Gabriele Sorrentino.

Operatia la pancreas, suferita anul trecut la New York, a intrerupt turneul de adio al artistului, inceput in urma cu doi ani. Pavarotti a cantat ultima data intr-o opera la Metropolitan Opera din New York, in martie 2004. Atunci a fost aplaudat, timp de 12 minute, pentru rolul Mario Cavaradossi din "Tosca" de Giacomo Puccini.

Cu peste 100 de milioane de albume vandute, Pavarotti este artistul clasic care se bucura de cea mai mare popularitate. Singurul regret al tenorului este ca nu a reusit sa cante cu soprana Maria Callas.

Pentru mai multe detalii accesati si

''Pavarotti pregateste un album de muzica religioasa"

^http://www.ziua.ro/news.php?data=2007-07-04&id=634^

A. E.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=821&data=2007-08-09