< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EDITIA DE ORA 16 - marti, 7 august 2007

Regizorul Sydney Pollack este bolnav

Celebrul regizor Sydney Pollack, castigator al unui premiu Oscar pentru pelicula ''Out of Africa'' (''Departe de Africa''), a renuntat sa regizeze pentru HBO filmul ''Recount'', din motive medicale necunoscute. ''Are niste probleme de sanatate si nu se simte foarte bine. Nu este momentul potrivit pentru el sa inceapa lucrul la acest film'', a explicat purtatorul de cuvant al regizorului, Leslie Dart. Pollack va ramane totusi unul dintre producatorii executivi. Filmul ''Recount'' va dezvalui detalii din culisele unuia dintre cele mai dramatice evenimente din istoria alegerilor din SUA, scandalul bataliei politice dintre George W. Bush si Al Gore din anul 2000, si are premiera programata pentru primavara anului 2008.

Presedintele companiei producatoare, HBO Films, Colin Callender, a spus ca este vorba de un film complex, despre un eveniment cunoscut de toata lumea, prezentat insa din punctul de vedere al oamenilor implicati. Acesta a mai adaugat ca, desi prezinta un subiect politic foarte controversat, filmul nu are agenda politica: ''Nu ia partea nimanui. Este vorba doar despre imaginea fascinanta a democratiei''.

Evenimentele din 2000 din Florida au inceput cu o confuzie in noaptea alegerilor, cand la posturile de televiziune a fost anuntat cistigator Gore, dupa care Bush, iar in orele urmatoare s-a spus ca lupta este prea stransa pentru a fi numit un cistigator. Dupa numeroase dispute si voturi numarate de mai multe ori sau chiar anulate, Bush a fost declarat cistigator cu 537 de voturi in plus.

Scenarist este actorul Danny Strong, din serialul TV "Fetele Gilmore", care a declarat ca, pentru a scrie scenariul, a luat mai multe interviuri oamenilor implicati sau afectati de batalia dintre cei doi politicieni.

Pollack a cistigat Oscarul pentru regie si imagine cu filmul "Departe de Africa", 1985, si a fost nominalizat, la aceleasi categorii, pentru filmul "Tootsie", 1982. Cele mai recente realizari ale lui au fost "Traducatoarea" si documentarul "Schitele lui Frank Gehry", in 2005.

A. E.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=807&data=2007-08-07