< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EDITIA DE ORA 16 - marti, 7 august 2007

Urmariti imagini de la inmormantare

Florian Pittis condus pe ultimul drum de sute de oameni

Sicriul cu trupul neinsufletit al artistului a parasit Teatrul Bulandra in aplauzele multimii

Florian Pittis a fost inmormantat astazi pe Aleea artistilor din cimitirul Bellu din Capitala. In ciuda ploii, colegii de generatie, prietenii si admiratorii Motului au tinut sa-i fie alaturi pe ultimul drum. Slujba memoriala de la Teatrul Bulandra, locul unde i-a fost depus trupul neinsufletit si al carui prag a fost trecut, in aceste doua zile, de zeci de oameni, s-a incheiat in jurul orelor 13. Aproximativ 200 de oameni -artisti, oameni de cultura si politicieni - au asistat la ceremonie. Printre acestia -Nicu Alifantis, prezentatorul TV Virgil Iantu, actorul George Mihaita, Stefan Iordache, liderul PSD Mircea Geoana. In drum spre cimitir, cortegiul funerar a trecut prin fata sediului postului public de radio, pentru ca fostii colegi ai artistului sa-si poata lua ramas bun de la el. In semn de pretuire pentru cel trecut in nefiinta, postul de radio online Radio 3Net se va numi Radio Pittis, dupa numele celui care i-a dat viata. Artistul a murit duminic dup-amiaz la Institutul Oncologic, dupa o lunga suferinta.

Slujba de inmormantare a fost oficiata, in cadrul foaierului Salii Izvor, de un sobor de preoti de la Manastirea Plumbuita. La ceremonie au luat parte 200 de persoane, printre care artisti, oameni de cultura si politicieni: Nicu Alifantis, prezentatorul TV Virgil Iantu, secretarul general al Ministerului Culturii si Cultelor, Virgil Nitulescu, actorul George Mihaita, Stefan Iordache, liderul PSD Mircea Geoana.

Cortegiul funerar a plecat de la Teatrul Bulandra in jurul orei 13.00, in directia sediului Radio Romania. Autoritatile au decis ca, timp de o jumatate de ora, circulatia pe strada General Berthelot sa fie intrerupta.

Radio3net-Radio Pittis

Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR) a anuntat schimbarea denumirii postului Radio3net, infiintat si condus de Florian Pittis, post in slujba caruia artistul si-a pus, pana in ultima clipa, toata energia, in Radio3net - Florian Pittis, a declarat Maria Toghina, presedintele-director general al SRR.

REACTII LA CALD

Monica ANDRONESCU, redactor Departament Cultura:

"Cand moare un artist, un om ca Florian Pittis orice cuvant pare cautat si suna gol. Moartea atrage dupa sine o tacere apasatoare si totul se opreste in loc. Nu poti vorbi, cel putin acum cat pamantul e proaspat, de cel ce a fost. Important e ce ramane. Si ramane atat de mult... "

Cristina STEFAN

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=804&data=2007-08-07