< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EDITIA DE ORA 16 - marti, 7 august 2007

Forbes a publicat clasamentul celor mai ''productivi'' actori de la Hollywood

Matt Damon il surclaseaza pe Brad Pitt, Jeniffer Aniston este deasupra Angelinei

Revista Forbes a publicat un clasament al celor mai bine platiti actori din Cetatea Fimului, facandu-si claculele in functie de incasarile obtinute de ultimele trei filme in care au jucat acestia, relateaza BBC News.

Poate spre surpiza multora, Matt Damon a ocupat locul fruntas, reusind sa intreaca de departe vedete ca Tom Cruise sau Tom Hanks. Incasarile obtinute de ultimele trei filme in care a jucat Matt Damon arata ca la fiecare dolar oferit actorului, compania a castigat alti 29. De exemplu, ''Ultimatumul lui Bourne'', cel mai recent film in care a jucat Damon, a adus deja din primul week-end de la lansare spectaculoasa suma de 70,2 milioane de dolari.

Nici Brad Pitt nu sta insa prea rau, revista Forbes aratand ca partenerul frumoasei Angelia Jolie aduce castiguri de 24 de ori mai mari decat salariul sau, nu tocmai mic.

Johnny Depp, vedeta din ''Piratii din Caraibe'', si Vince Vaugh au obtinut un scor egal, aducand venituri de 21 de ori mai mari decat sumele investite in ei de companie.

Abia pe locul cinci o intalnim si pe prima femeie din clasamentul intocmit de Forbes. Simpatica Jeniffer Aniston, fosta sotie a lui Brad Pitt, se afla in topul celor mai productivi actori chiar inaintea Angelinei Jolie.

Una dintre suprizele aduse de clasamentul Forbes este pozitia slaba pe care o ocupa actori considerati deosebit de populari ca Tom Hanks, Tom Cruise si Will Smith, care au adus fiecare doar intre 10 si 12 dolari pentru fiecare dolar care le-a fost platit,

Forbes a demonstart ca nici actorii de comedie nu sunt prea rentabili, vedete ca Adam Sandler sau Jim Carey neaducand decat 8-9 dolari pentru fiecare dolar primit.

Iata mai jos topul celor mai productivi 10 actori de la Hollywood realizat de revista Forbes:

1 Matt Damon

2 Brad Pitt

3 Vince Vaughn

a Johnny Depp

5 Jennifer Aniston

6 Angelina Jolie

7 Renee Zellwegger

8 Reese Witherspoon (pictured)

9 Ben Stiller

10 Sandra Bullock

Alina OLTEANU

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=803&data=2007-08-07