< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EDITIA DE ORA 16 - luni, 6 august 2007

ULTIMA ORA: Vin furtunile!

Cod galben in sudul tarii

ANM a emis o atentionare cod galben de furtuna, cu instabilitate atmosferica accentuata pentru zilele de luni, marti si miercuri pentru Muntenia, Dobrogea si Moldova. ANM avertizeaza ca, in aceasta perioada, va ploua torential, iar vantul va sufla cu putere atingand 50-70 km/h, iar la munte, izolat, 80-90 km/h. Nu vor lipsi descarcarile electrice si, izolat, se va forma grindina. Maine, cantitatile de apa vor depasi local 20-25 l/mp, iar pe arii restranse - 45-50 l/mp in Muntenia, Dobrogea, jumatatea de sud a Moldovei si in zona montana aferenta. Miercuri va ploua abundent in Moldova si in zona Carpatilor Orientali.

Furtunile de noaptea trecuta au inundat zeci de gospodarii din nordul Moldovei, iar rafalele de vant au ucis trei oameni in Constanta. O explozie a avut loc in satul Talna, din judetul Alba. Doi oameni au ajuns la spital dupa ce un fulger a lovit teava de gaze a casei in care locuiau. Una dintre persoane este in stare grava.

Circulatia pe Autostrada soarelui, in dreptul kilometrului 121, a fost oprita temporar din cauza unui incendiu. Fumul a redus considerabil vizibilitatea, asa ca politia a deviat traficul pe DN3, prin Fetesti sau Drajna.

D. C.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=794&data=2007-08-06