< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EURO 2008 - luni, 16 iunie 2008

Presedintele Federatiei Italiene de fotbal: Daca Olanda pierde cu Romania, Italia si Franta vor cere schimbarea sistemulului de desfasurare al Euro 2012

Presedintele Federatiei Italiene, Giancarlo Abete, a anuntat ca, in cazul in care Olanda se va da la o parte din fata Romaniei, va solicita impreuna cu omologul sau francez, schimbarea sistemului competitional al Euro 2012. "Daca Olanda nu va invinge Romania, atunci eu si francezii vom cere UEFA in mod oficial sa elimine pe viitor astfel de situatii jenante, prin schimbarea sistemului de calificare. Ma gandesc la o formula gen Champions League, cu eliminari directe. Este de nesuportat sa pleci acasa pentru ca o echipa deja calificata nu isi mai da interesul la ultimul meci", a declarat Abete presei din Italia, conform Hotnews.

"Ingrijorarile" italianului nu au, nici pe departe, un fundament real. Si asta pentru ca antrenorul olandezilor, Marco van Basten, a anuntat ca va folosi cea mai buna echipa in meciul cu tricolorii lui Piturca. Mai mult, van Basten a dat asigurari ca informatiile conform carora isi va menaja vedetele in meciul cu Romania, si ca va scoate pe teren rezervele, sunt pure speculatii. Olanda va juca serios in partida cu Romania lui Piturca, tehnicianul declarand ca va trimite pe teren cea mai buna formatie. "Voi trimite in teren cea mai buna echipa posibila", a declarat Van Basten pentru "Gazzetta dello Sport". "Nu ma intereseaza speculatiile, singurul lucru care ma intereseaza este adversarul pe care il vom infrunta marti. Faptul ca suntem deja calificati nu schimba cu nimic lucrurile, vom pregati meciul cu Romania asa cum o facem mereu, cu seriozitate, si vom lupta pentru victorie", a mai spus Van Basten.

Partida Olanda-Romania se va juca, marti, 17 iunie, pe stadionul din Berna. Meciul va fi transmis de TVR, incepand cu orele 21.45.

C.S.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=7880&data=2008-06-16