< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EDITIA DE ORA 16 - miercuri, 29 noiembrie 2006

"Codul lui Da Vinci", partea a doua

Productia cinematografica de mare succes in intreaga lume "Codul lui Da Vinci", adaptare pentru marele ecran a romanului cu acelasi nume scris de Dan Brown, va avea in curand o continuare, titreaza Hollywood.com.

Conform site-ului citat, Akivei Goldsman, cea care a realizat adaptarea pentru marele ecran a cartii, i-ar fi fost oferite 3.8 milioane de $ pentru a realiza scenariul partii a doua a filmului.

Se pare ca aceasta continuare nu se va constitui intr-o versiune originala, ci va fi o adaptare ce va avea la baza un alt roman al lui Brown, "Ingeri si Demoni" (publicat in 2000), scriere care a precedat "Codul Da Vinci".

Filmul, programat pentru a fi lansat in cinematografe in 2008, va urmari aventurile specialistului in simbolistica Robert Langdon, interpretat de celebrul actor american Tom Hanks.

Scenariul initial, in care profesorul Langdon ajuta o femeie sa descopere legaturile dintre moartea tatalui ei si conspiratiile puse la cale de o societate secreta, va fi modificat pentru a se face legatura cu prima productie.

Pentru mai multe detalii despre controversele iscate de cartea "Codul lui Da Vinci" dar si succesul de public, accesati site-ul: ^http://codulluidavinci.ro/?page_id=7^

Filmul "Codul lui Da Vinci" a avut incasari record inca din primele zile de la lansare, fiind a doua cea mai profitabila lansare din toate timpurile,dupa "Star Wars: Episodul III - Razbunarea Sith". Pentru mai multe detalii, accesati site-ul ZIUA: ^http://www.ziua.net/display.php?data=2006-05-23&id=200074^

REACTII LA CALD

Monica ANDRONESCU, redactor Departament Cultura: Isteria provocata de aparitia romanului "Codul da Vinci" urmata de cea a filmului continua. Si asta pentru ca productiile se bazeaza pe o reteta ce nu poate da gres pentru ca exploateaza nu atat nevoia de senzational, cat, mai degraba, nevoia de maculare, tot mai vizibila, a tot ceea ce inseamna persoana divina.

Cristina STEFAN

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=78&data=2006-11-29