< Imprimare >      ZIUA ONLINE - MAGAZIN - joi, 12 iunie 2008

Doua gravuri de Pablo Picasso, furate dintr-un muzeu din Sao Paulo

Hoti puternic inarmati au furat joi doua gravuri realizate de Pablo Picasso dintr-un muzeu din centrul orasului brazilian Sao Paulo, a declarat un oficial al institutiei, citat de AP, Reuters si Rompres. O purtatoare de cuvant a muzeului Pinacoteca do Estado, Carla Regina, a declarat ca hotii au sustras si doua picturi ale binecunoscutilor artisti brazilieni Emiliano Di Cavalcanti si Lasar Segall.

Cei trei hoti au intrat in muzeu in plina zi si i-au amenintat pe paznici. Dupa aceea, ei au plecat cu gravurile "Pictorul si modelul" (1963) si "Minotaurul, bautorul si femeia" (1933) ale lui Pablo Picasso si cu alte doua tablouri.

Lucrarile, care apartin fundatiei Paulina Nemirovsky, valoreaza circa 613.000 de dolari. Este cel de-al doilea jaf de proportii care are loc in Brazilia in mai putin de un an. In decembrie 2007, lucrarile "Portretul Suzannei Bloch", de Pablo Picasso, si "O Lavrador de Cafe", de Candido Portinari, au fost furate din Muzeul de Arta din Sao Paolo de trei persoane care au folosit o ranga pentru a deschide usile de otel ale institutiei. Ulterior, in timpul anchetei s-a descoperit ca muzeul nu avea instalat un sistem de alarma, iar tablourile, care valorau impreuna 55 de milioane de dolari, nu erau asigurate, relateaza Reuters.

Picturile au fost gasite la 8 ianuarie, langa zidul unei case de la periferia Sao Paulo, cel mai mare oras din America de Sud, iar doi suspecti au fost arestati,

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=7748&data=2008-06-12