< Imprimare >      ZIUA ONLINE - POLITICA - joi, 12 iunie 2008

Antonescu:"M-am plictisit ca Bsescu s se vicreasc pentru c l-a numit premier pe Triceanu"

Vicepreedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi, pentru NewsIn, c a ajuns s se plictiseasc de afirmaiile efului statului care se "vicrete" c l-a desemnat premier pe Clin Popescu Triceanu, in condiiile in care aceast numire este conform cu protocolul Alianei i Constituia.

"Pe mine m plictisesc declaraiile preedintelui", a comentat Antonescu afirmaiile lui Traian Bsescu, care i-a manifestat regretul profund c in actualul mandat a respectat protocolul Alianei D.A. i l-a numit pe Clin Popescu Triceanu ca prim-ministru. "Nu este prima dat cand se vicrete pe subiectul sta", a afirmat vicepreedintele liberal.

Potrivit lui Antonescu, eful statului confund in continuare Constituia cu un vis al su, deoarece, in conformitate cu legea fundamental, preedintele nu poate aduce un prim-ministru de acas. Vicepreedintele liberal a subliniat c protocolul Alianei PNL-PD prevedea c un partid desemneaz preedintele, iar cellalt premierul, astfel incat Traian Bsescu era obligat s-l numeasc pe Triceanu in funcie. In plus , Antonescu a susinut c Traian Bsescu uit c aliana cu PNL a salvat PD, aflat atunci la 7%.

Vicepreedintele liberal a mai comentat c Traian Bsescu poate s-i rezolve problemele doar dac ii cumpr un teren, pe care s-l imprejmuiasc cu sarm ghimpat, ii ia "slugile" de la PD, din societatea civil, din mass-media i face un Guvern in fiecare zi, o zi condus de Elena Udrea, in ziua urmtoare condus de Elena Bsescu. "Noi n-avem nicio vin, pur i simplu ne-am plictisit", a conchis Antonescu.

Preedintele Traian Bsescu a declarat, intr-un interviu acordat postului de televiziune ieean Tele M, c regretul lui profund in actualul mandat este c a respectat protocolul Alianei DA i l-a numit pe Clin Popescu Triceanu ca prim-ministru, transmite corespondentul NewsIn.

"Sunt destule lucruri pe care le regret. Spre exemplu, unele ieiri de-ale mele, care sunt parte din modul in care eu sunt construit, dar ca preedinte poate trebuia s mi le cenzurez total: celebrul episod cu ziarista din ziua referendumului sau alte incidente de limbaj. Dar, dac pe fond regret ceva, este c am respectat protocolul Alianei DA. Am avut reineri cand l-am desemnat pe domnul Triceanu, care, din pcate, la ase luni mi s-au confirmat. Dansul a preferat s o ia pe drumul pe care l-a impins Patriciu ctre PSD. Dac a fi numit un prim-ministru de la PD, Guvernul ar fi mers mult mai bine, iar eu a fi avut un parteneriat. Acest lucru il regret profund", a spus preedintele rii.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=7733&data=2008-06-12