< Imprimare >      ZIUA ONLINE - MAGAZIN - joi, 12 iunie 2008

Cazul Fritzl

Trezita din coma, prima dorinta a fiicei monstrului din Austria a fost sa-l vada pe Robbie Williams

Fata cea mare a lui Josef Fritzl, monstrul incestuos din Austria care si-a sechestrat si violat fiica timp de 24 de ani si cu care a avut sapte copii, s-a trezit recent din coma. Prima si cea mai fierbinte dorinta a fetei a fost sa-l intalneasca pe Robbie Williams si sa asiste la un concert al artistului. Tanara doreste, de asemenea, sa calatoreasca cu barca impreuna cu familia. Kerstin Fritzl, in varsta de 19 ani, s-a intalnit, la sfarsitul saptamanii trecute, cu ceilalti membri ai familiei, la scurta vreme dupa ce a iesit din starea de coma artificiala in care se aflase in ultimele doua luni. Desi doctorii se temeau ca nu va supravietui, deoarece organele vitale ii erau grav afectate, tanara si-a revenit miraculos, iar acum doreste sa se bucure de lucrurile de care a fost privata.

Kerstin Fritzl a fost internata intr-un spital din Amstetten, pe 19 aprilie, dupa ce suferise o infectie renala severa, iar unele organe interne nu mai functionau normal. Medicii care s-au ocupat de tanara au declarat ca fata si-a revenit in mod miraculos si ca in acest moment poate vorbi, sta in picioare si poate umbla, daca este ajutata. In plus, doctorii sunt impresionati ca, imediat dupa ce s-a trezit din coma, a inceput sa cante si sa danseze in jurul patului de spital pe muzica lui Robbie Williams. E de inteles de ce prima dorinta a fetei a fost sa-l vada in carne si oase pe Robbie Williams si s aasiste la un concert al artistului. Medicul Albert Reiter, cel care a tratat-o in ultimele sapte saptamani pe Kerstin, a spus ca revenirea ei a fost un "moment magic". El a dezvaluit in premiera: "Am spus - Buna ziua, Kerstin!, iar ea a raspuns "Buna ziua". Imediat a completat: "Buna ziua tuturor medicilor din tura de dimineata. Suntem incantati de progresul ei!".

Cele doua parti ale familiei, adica cei care au fost inchisi in subsol si cei care locuiau in casa, fara sa fie constienti de abuzuri, "se vor cunoaste din nou", au anuntat doctorii si avocatii familiei, imediat dupa ce tanara si-a revenit din coma. Doctorul Albert Reiter, care a condus echipa de medici, a mai spus ca momentul in care Kerstin a deschis ochii a fost "foarte emotionant" si ca mama sa, Elizabeth, a jucat un rol important in recuperarea fetei. "Ea a vizitat-o zilnic si a motivat-o, iar pentru asta tin sa-i multumesc", a declarat medicul. Avocatii au cerut presei si opiniei publice sa permita familiei sa se recupereze in intimitate. Duminica trecuta, Kerstin a fost transportata cu o ambulanta la o intalnire cu mama, fratii si surorile sale. Acest moment a fost unic atat pentru medici, cat si pentru toti membrii familiei. Povestea "casei ororilor" din Austria a fost descoperita de autoritati dupa ce Kerstin a fost transportata la spital de tatal sau. Pentru ca pe numele fetei nu exista nici o fisa medicala, medicii au anuntat politia.

ZIUA ONLINE

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=7709&data=2008-06-12