< Imprimare >      ZIUA ONLINE - SPORT - vineri, 6 iunie 2008

Declaratie scandaloasa a antrenorului ofertat recent de Rapid

Boloni: "Poporul roman nu este curajos si este lipsit de ambitie"

Antrenorul Ladislau Boloni s-a facut spion de lux pentru Franta si a incercat o analiza tehnico-tactica menita sa radiografieze nationala lui Piturca. Daca tot nu raspunde la telefoanele insistente venite din partea Rapidului, Boloni s-a gandit sa mai faca un "bine" fotbalului romanesc si a calificat echipa de fotbal a Romaniei drept una de smecherasi descurcareti iar despre poporul roman a afirmat este unul resemnat care se multumeste cu putin si care "gaseste mereu o cale de supravietui". Reactiile nu au intarziat sa apara, iar seful LPF, Dumitru Dragomir, s-a declarat socat, acuzandu-l pe Boloni de sovinism si ura de rasa. "Aceste vorbe il vor urmari toata viata", a conchis Dragomir.

Ladislau Boloni considera ca statutul de outsider al Romaniei in Grupa C le convine de minune tricolorilor, potrivit site-ului Fanatik.ro. "In replica, (la afirmatiile facute tot de el mai inainte in acelasi interviu cum ca poporul roman nu este curajos, ambitios si se multumeste cu putin -n.red.) poporul roman este un popor abil, inventiv, care intotdeauna a trebuit sa gaseasca o solutie pentru a iesi din incurcatura, pentru a supravietui. El poseda de asemenea o mare capacitate de a suferi in tacere, fara sa se revolte. Toate aceste trasaturi de caracter se regasesc in fotbalul nostru si in jocul echipei nationale. Intr-o grupa cu Italia, Franta si Olanda, Romania se regaseste in pozitia care ii convine cel mai bine, aceea de outsider, de la care nu se asteapta nimic. Si din aceasta pozitie romanii adora sa mearga inainte... pe burta, ascunzindu-se!".

In acelasi timp, avertizeaza Boloni, romanii avanseaza "pe ascuns" si sunt capabili de lovituri geniale. "Francezi trebuie sa se teama. Daca vor fi deconcentrati si ii vor lua de sus pe romani, sunt in pericol!", a declarat Boloni in France football.

Seful Ligii Profesioniste de Fotbal se declara stupefiat de aceste afirmatii

Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a avut cateva secunde de uluiala in momentul in care a aflat declaratiile lui Ladislau Boloni. Boss-ul LPF a declarat pentru Fanatik: "Am ramas mut! Il banuiam de orice, dar nu de sovinism! Mai trebuia sa spuna ca suntem si cu izmenele in jos". La declaratia lui Boloni ca, "din pozitia de outsider, romanii adora sa mearga inainte ... pe burta, ascunzandu-se", Mitica de la Liga a concluzionat pentru Fanatik: "Nu stiu ce l-a indemnat sa spuna asa ceva pentru ca s-a nascut in Romania si chiar a fost selectionerul tarii! Declaratia asta este foarte defavorabila pentru el, il va urmari toata viata. Asta ce este, ura de rasa? Nu am crezut ca are o asa ura pe romani!".

M.N.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=7484&data=2008-06-06