< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EXTERNE - vineri, 6 iunie 2008

Arestari in randul mafiei napolitane

Politia italiana a arestat vineri 38 de presupusi membri ai mafiei napolitane Camorra si a confiscat bunuri in valoare de circa 160 milioane de euro, informeaza Rompres.

"Am executat 48 de mandate de arest, dar zece dintre persoanele vizate de acestea erau deja in inchisoare pentru alte infractiuni", a declarat Antonio De Jesi, inalt functionar din cadrul politiei din Avellino, oras situat la circa 50 de kilometri vest de Neapole.

"Am desfiintat practic clanul Cava, unul dintre principalele doua ale orasului si cel mai bogat, specializat in extorsiuni si trafic de droguri", a precizat Antonio De Jesi. Politia a confiscat bunuri imobiliare, vile si apartamente, dar si vehicule, conturi bancare si societati comerciale raspandite prin mai multe regiuni italiene, potrivit aceleiasi surse.

Persoanele arestate sunt acuzate mai ales de asociere cu raufacatori, extorsiuni, incendii provocate si trafic de droguri. "Dupa patru ani de ancheta, am dat o lovitura foarte dura mafiei la Avellino", a concluzionat inaltul functionar al politiei.

R. M.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=7451&data=2008-06-06