< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EXTERNE - vineri, 6 iunie 2008

Medvedev si Voronin cauta solutii pentru rezolvarea diferendului transnistrean

La prima lor intalnire, presedintii rus si moldovean Dmitri Medvedev si Vladimir Voronin s-au axat pe rezolvarea diferendului transnistrean si aspecte privind cooperarea bilaterala, transmite ITAR-TASS, preluat de Rompres.

"Avem astazi ocazia sa facem un schimb de informatii in ceea ce priveste stadiul relatiilor dintre statele noastre si dialogul politic moldo-rus", a afirmat noul locatar de la Kremlin, in debutul intrevederii cu presedintele Republicii Moldova.

Liderul rus a afirmat ca "in ultimul timp s-au facut multe si aceasta ne bucura", referindu-se evident atat la dezghetul survenit in raporturile dintre Moscova si Chisinau, cat si la relatiile dintre Chisinau si Tiraspol.

Din capul locului, Medvedev i-a propus lui Voronin "un schimb de opinii in privinta diferendului transnistrean si al cooperarii umanitare" intre cele doua tari, remarca agentia de presa citata.

La randul sau, presedintele moldovean l-a felicitat pe omologul sau rus pentru investirea in functie si i-a promis ca Republica Moldova va restitui Rusiei doua tablouri, care au fost sustrase in 2006 din Muzeul Ermitaj din Sankt-Petersburg.

Intrevederea dintre presedintii Medvedev si Voronin are loc in Palatul Constantin din Strelnia (o periferie a Sankt-Petersburgului), iar la discutii participa ministrul rus de externe Serghei Lavrov si consilierul prezidential Serghei Prihodko.

Convorbirile moldo-ruse la cel mai inalt nivel au loc pe marginea summitului CSI (Comunitatea Statelor Independente - toate fostele republici sovietice, mai putin tarile baltice) ce se va desfasura vineri la Sankt-Petersburg si la care noul presedinte rus Dmitri Medvedev urmeaza sa-si faca debutul.

M.N.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=7447&data=2008-06-06