< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EXTERNE - marti, 27 mai 2008

Fiica "monstrului" din Austria, Josef Fritzl, s-a trezit din coma

Fata austriacului Josef Fritzl, nascuta in urma relatiei incestuase a austriacului de 73 de ani, cu propria fiica, Elisabeth, si-a revenit din coma. Tanara de 19 ani a suferit o infectie renala severa si este, in continuare, in stare grava si va ramane internata o lunga perioada de timp. De altfel, chiar starea de sanatate a lui Kerstin a facut ca povestea lui Fritzl sa iasa la iveala. Luna trecuta, fetei i s-a facut rau din senin, si a fost internata de urgenta. In prezent, barbatul este cercetat pentru ca, timp de 24 de ani, si-a sechestrat propria fiica in beciul locuintei familiei. Mai mult, Fritzl a intretinut, in tot acest timp, relatii sexuale cu aceasta, din relatie nascandu-se sapte copii, unul dintre ei murind intre timp.

Potrivit unei surse din cadrul clinicii de psihiatrie unde sunt internati pentru recuperare Elisabeth, in varsta de 42 de ani, si copiii sai, acestia sunt extrem de fericiti ca fata si-a revenit. Jurnalistii de la "Daily Mail" citeaza personalul medical din cadrul Amstetten General Hospital care o ingrijeste pe fata de 19 ani. Acestia declara ca tanara este extrem de slabita si ca va necesita ingrijiri pentru urmatoarele luni. A fost nevoie ca adolescenta sa faca dializa si a fost conectata la aparate dupa ce ambii plamani au cedat. Data fiind inrautatirea starii sale generale, medicii au decis sa ii induca fetei starea de coma controlata. Intre timp, Kerstin si-a mai revenit, iar in cursul week-endului trecut specialistii i-au redus medicamentatia, iar fata a deschis ochii.

In toata aceasta perioada, o echipa de specialisti se ocupa de fratii tinerei de 19 ani. Monica, Lisa si Alexander vor fi supusi unor teste, pentru a fi inscrisi la scoala.

Recent, Josef Fritzl a marturisit ca a decis sa o inchida pe fiica lui, Elizabeth, in pivnita casei familiei din Amstetten, pentru a o proteja de droguri. "Am inchis-o pe Elizabeth. Dar numai pentru a o proteja de droguri. Era un copil dificil", a declarat acesta. Nu exista, insa, indicii ca adolescenta ar fi avut probleme cu drogurile. De altfel, insusi tatal ei ar fi drogat-o pentru a o putea inchide. Intrebat despre abuzurile la care si-a supus fiica, inca de cand aceasta avea numai 11 ani, el a afirmat cu un cinism iesit din comun: "Da, am facut sex cu ea, dar de cateva luni nu o mai fac".

Mai mult, Fritzl a explicat de ce a luat trei dintre copii sa traiasca in "lumea de sus", adoptati ulterior de el si de sotia Rosemarie. Cei trei bebelusi erau foarte galagiosi si austriacul s-a temut ca vor fi auziti de vecini si astfel va fi prins. Pivnita era insa izolata fonic, intrucat Fritzl a avut grija de acest aspect inainte de a-si sechestra fiica, in 1984.

C.S.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=7069&data=2008-05-27