< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EXTERNE - joi, 22 mai 2008

China: Supravietuitoare de 102 ani, gasita dupa 10 zile de la cutremur

Inca de la primele ore dupa producerea devastatorului seism de 8 grade pe scara Richter, si zile intregi dupa aceea, in China membrii echipelor de salvare nu au incetat sa caute si sa spere ca vor mai gasi persoane in viata, sub daramaturile cladirilor prabusite. Minunea s-a produs. Dupa zece zile de cautari, membrii echipelor de salvare au gasit, sub ruinele unei case, o femeie in varsta de 102 ani. Aceasta a stat blocata sub moloz nu mai putin de 196 de ore. Cand a fost recuperata, batrana avea ambele picioare fracturate, dar era pe deplin constienta. Cazul batranei de 102 ani nu este singurul cu final fericit. Cu cateva zeci de ore inainte de salvarea ei, a fost gasita o alta femeie, in varsta de 60 de ani, care a stat sub daramaturi opt zile.

Chiar daca are o varsta inaintata si nu mai aude foarte bine, femeia de 102 ani s-a dovedit extrem de comunicativa cu salvatorii sai. Potrivit RealitateaTV, dupa ce a fost scoasa de sub daramaturi, batrana a fost internata mai intai in spitalul din orasul sau, Deyang, apoi transferata la spitalul din Chengdu, capitala provinciei.

Tot in acelasi spital a fost internata si o alta femeie, in varsta de 60 de ani, care a supravietuit, sub daramaturi, timp de 8 zile. La 60 de ani, Wang Youqun se temea ca nu va mai vedea niciodata lumina zilei. A avut insa sansa. Echipele de interventie au gasit-o constienta, cu o fractura de sold si vanatai pe fata. Nu a mancat nimic de cand a ramas prizoniera intre ruine si a trait opt zile doar cu apa de ploaie. In prima zi sub daramanturi, Wang Youqun stat in coma pentru ca era lovita la cap. Si-a revenit insa si a putut chiar sa se miste pana cand, la o replica a seismului, a fost prinsa intre doua pietre.

In urma cu scurt timp, Guvernul de la Beijing a anuntat ca 51.151 de persoane au murit si alte 29.328 sunt date disparute in urma seismului de saptamana trecuta din China, transmite Xinhua. De asemenea, peste 5 milioane de persoane sunt sinistrate si aproape 250.000 de oameni au fost raniti in urma dezastrului.

C.S.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=6846&data=2008-05-22