< Imprimare >      ZIUA ONLINE - JURNAL DE CAMPANIE - joi, 22 mai 2008

Radu Berceanu acuza Armata pentru situatia de Ia Fabrica de Avioane din Craiova

Presedintele PD-L Dolj, Radu Berceanu, candidatul democrat-liberal pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Dolj, a declarat, intr-un interviu acordat Rompres, ca Armata nu a vrut niciodata un avion romanesc, oricat de bun ar fi fost acesta si oricata nevoie ar fi avut de un asemenea aparat.

Potrivit lui Berceanu, Fabrica de Avioane din Craiova, care a produs IAR 99 Soim, a avut probleme din cauza Armatei, pentru ca a renuntat la contractul de 24 de aparate pe care le comandase pe vremea cand el era ministru al Industriilor.

"In acea perioada, l-am adus pe ministrul Apararii la Fabrica de Avioane. Era gata-gata sa il si pun intr-un avion sa zboare, dar nu a vrut. L-am convins ca trebuie facut un contract de 24 de avioane pentru armata. Din pacate, peste un an, a venit PSD la guvernare, care a omorat acel contract. Dar daca Fabrica de Avioane se tinea atunci de lucru si facea 24 de avioane, acum nu mai era nici un fel de problema, pentru ca IAR 99 era chiar bun si armata avea nevoie de el", a spus Radu Berceanu.

Fostul ministru al Industriilor a mai afirmat ca "cei de la armata prefera sa ia un avion din Suedia, ca se duc in delegatie in Suedia", altminteri ar fi fost nevoiti sa faca scolarizari la Craiova. "Ca sa ridice avioanele sau sa faca scolarizari merg in Suedia. Altfel, trebuie sa faca scolarizari la Craiova, unde se gaseste praz si nu le convine, pentru ca este mai frumos in Suedia. Intotdeauna problema Fabricii de Avioane a fost armata, care nu a vrut un avion romanesc, oricat de bun ar fi el", a mai spus Berceanu.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=6841&data=2008-05-22