< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EXTERNE - miercuri, 7 mai 2008

Fritzl: "Nu sunt un monstru. As fi putut sa-i omor pe toti"

"Nu sunt un monstru. As fi putut sa-i omor pe toti si nu s-ar fi stiut niciodata", ar fi afirmat miercuri, Josef Fritzl, tatal incestuos, conform avocatului sau. Fritzl, "monstrul" din Amstetten (Austria), care a marturisit pe 28 aprilie ca a sechestrat-o timp de 24 de ani pe fiica sa Elisabeth si a violat-o, din relatie rezultand sapte copii, a fost interogat miercuri de procurorul Parchetului din Sankt Poelten, a anuntat un purtator de cuvant al Parchetului, relateaza AFP.

Audierea, care a inceput la ora 8:00 GMT, a durat doua ore, a declarat pentru AFP Gerhard Sedlacek, de la Parchetul din Sankt Poelten, care este insarcinat cu acest dosar.

Aceasta este prima intalnire dintre procurorul Christiane Burheiser si Fritzl de la descoperirea dramei, la 26 aprilie. Ea a avut loc in casa de arest din Sankt Poelten, unde suspectul a fost plasat in detentie provizorie.

Intr-un articol din ziarul Oesterreich, Fritzl s-a aparat, prin intermediul avocatului sau, Rudolf Mayer, de acuzatia ca este ''un monstru''.

Fritzl (73 de ani) a subliniat ca a acceptat spitalizarea, la 19 aprilie, a fiicei celei mari rezultate din relatia incestuoasa, Kerstin (19 ani), in stare critica, ceea ce a dus la descoperirea dramei.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=6349&data=2008-05-07