< Imprimare >      ZIUA ONLINE - FOTOREPORTAJ - miercuri, 7 mai 2008

Bucurestii, port pentru iahturi de 40 de milioane de euro

Ajunsa la cea de-a treia editie, expozitia Romania Boat Show a transformat parcarea din fata Palatului Parlamentului intr-un golf in care pot fi admirate ultimele aparitii in materie de iahturi, barci cu motor, dar si alte accesorii pentru sporturi nautice. Fie ca esti pus pe cumparaturi sau vrei sa intri pentru prima data in lumea fascinanta si exclusivista a barcilor cu motor, esti asteptat pana pe 11 mai in Piata Constitutiei. Accesul se face pe baza de invitatie sau de bilet cu valoare fixa de 15 lei. Din pacate, vremea mohorata si cele cateva picaturi de ploaie cazute la orele pranzului, i-au alungat atat pe vizitatori cat si pe animatoarele care fac deliciul publicului masculin la expozitiile de... orice are motor. Singurele animatoare ramase stateau cu privirea pierduta in zare, visand, probabil, la feti frumosi care sa le fure cu tot cu iaht. Totusi, locul era plin de turisti veniti din toate colturile lumii.

La Romanian Boat Show va asteapta intre 120 si 130 de ambarcatiuni, cele mai scumpe, in valoare de aproximativ un milion de euro, fiind un iaht Pershing 46 si un Sunseeker 43. Potrivit organizatorilor evenimentului, cele mai multe vanzari vor fi inregistrate in plaja de pret 7.000 - 25.000 de euro, unde exista chiar cateva mii de clienti. De altfel, cele mai multe nave prezentate la Romanian Boat Show fac parte din segmentul 5-10 metri lungime, care este cel mai cautat de clientii din Romania.

Show-ul de anul acesta gazduieste expozanti din Romania, Bulgaria, Croatia, Ungaria si Franta, care vor prezenta vizitatorilor ultimele tendinte in domeniu, in timp ce specialistii ii vor consilia pe cei care doresc sa achizitioneze accesorii sau chiar o ambarcatiune.

Fotoreportaj de Adrian ENCULESCU

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=6342&data=2008-05-07