< Imprimare >      ZIUA ONLINE - SANATATE - marti, 8 aprilie 2008

"Omul cu stomacul fara fund" mananca 12.000 de calorii pe zi fara sa se ingrase

Multi isi doresc sa manance tot ce le pofteste inima, fara sa se castige kilograme in plus. Heinz Asthoff este, insa, un caz diferit, fiind poreclit "omul cu stomacul fara fund".

Si-a primit aceasta porecla imediat ce si-a pierdut sotia, in urma cu 22 de ani, si a inceput sa manance foarte mult, fara sa creasca in greutate, transmite Der Spiegel, citat de Antena3.

Heinz, de origine germana, in varsta de 68 de ani, a suferit enorm dupa ce nevasta sa, Minna, a murit. Barbatul consuma mai mult de 12.000 de calorii pe zi, insa acestea dispar ca si cum nu ar fi ajuns in corpul sau.

Abilitatea lui de a manca incontinuu, nepotolindu-si foamea, a fost si este subiectul oamenilor de stiinta si a unei emisiuni tv din tara sa. Problema lui nu consta neaparat in faptul ca mananca enorm, ci in faptul ca nu se satura, iar salariul sau nu ii ajunge. "Nimic din ceea ce mananc nu ma satura si nici nu ma ingras. Nu mai pot manca in oras. Ultima oara cand am fost intr-un pub, am comandat o placinta cu cartofi si am sfarsit mancand o suta. Nu imi permit", a declarat Asthoff.

Doctorii nu au nici o idee de ce metabolismul lui Heinz cere atata mancare. "Medicii mei spun ca am stomacul, ca si mina in care am lucrat 36 de ani, negru si fara fund", a spus, cu disperare barbatul. De asemenea, Heinz fumeaza cate 40 de tigari pe zi, iar doctorii nu il sfatuiesc sa se lase, pentru ca ar manca mai mult.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=5457&data=2008-04-08