< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EXTERNE - marti, 8 aprilie 2008

O secta de poligami socheaza SUA

Serviciile sociale au evacuat 183 de persoane, printre care 137 de copii, dintr-un ranch din Texas (sud) care apartine unei secte mormone ce practica poligamia, unde o vasta operatiune a politiei era in curs duminica pentru a treia zi consecutiv, potrivit presei locale, relateaza AFP.

Unitati speciale ale politiei au patruns fara incidente sambata seara in templul Bisericii Fundamentaliste a Sfintilor din Zilele din Urma (FLDS, curent fundamentalist mormon) din Eldorado, potrivit cotidianului texan Houston Chronicle.

Autoritatile, temandu-se ca nu cumva situatia sa degenereze, au trimis ambulante pentru a evacua eventualii raniti, adeptii acestei secte disidente de biserica mormona interzicand intrarea persoanelor non-membre in templul lor.

Operatiunea a fost organizata in urma informatiilor potrivit carora un barbat de 50 de ani s-a casatorit si a intretinut relatii sexuale cu o tanara in prezent in varsta de 16 ani.

Autoritatile il cautau in continuare duminica pe acest barbat, pe numele caruia a fost emis un mandat de arestare.

Biserica lui Isus Hristos a Sfintilor din Zilele din Urma este o biserica bazata pe invataturile lui Joseph Smith. Are aproape 13 milioane de adepti (numiti mormoni) in toata lumea, iar sediul central se afla la Salt Lake City, Utah, in Statele Unite.

Acesta biserica a fost fondata la 6 aprilie 1830, in vestul statului american New York, de Joseph Smith. Smith, considerat de catre mormoni profet al lui Dumnezeu, a pretins ca Dumnezeu si Isus Hristos au venit la el in 1820, ca i-au ordonat sa nu adere la nici o biserica, pentru ca toate sunt imperfecte si incomplete, si ca i-au promis ca intr-o zi va fi reintrodusa, prin el, biserica adevarata. In prezent majoritatea locuitorilor din statul Utah sunt mormoni si aproape 10% din toti mormonii locuiesc in Utah.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=5442&data=2008-04-08