< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EXTERNE - vineri, 28 martie 2008

Sarkozy i s-a adresat Reginei Elisabeta a II-a cu apelativul "Doamna"

Suntem deja obisnuiti cu greselile demnitarilor cand vine vorba de protocol, de la presedintele SUA, George Bush, la ministrul roman de Externe, Adrian Cioroianu. Ei bine, si presedintele francez Nicolas Sarkozy a reusit sa incalce protocolul diplomatic. Probabil, dupa revolutia franceza din 1789, locuitorii Hexagonului si-au pierdut obisnuinta de a se adresa regalitatii, intrucat, primul om al Frantei i s-a adresat reginei Elisabeta a Marii Britanii cu apelativul "doamna", nu cu cel de Majestate.

Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy si sotia sa, Carla Bruni si-au incheiat vizita in Marea Britanie. Cuplul prezindetial a participat, joi, la un banchet ce a avut loc la sediul Primariei Londrei, organizat in cinstea invitatilor de onoare. Potrivit presei, dineul a fost oferit de Ducele si Ducesa de Gloucester. Aici, Sarkozy i s-a adresat Reginei cu apelativul "doamna". "Doamna, aceste cuvinte calde de intampinare, pe care tocmai mi le-ati adresat, mi-au mers direct la inima", i-a spus, vizibil emotionat, presedintele francez reginei Elisabeta.

Cert este insa ca, in ciuda scandalului cu fotografia nud a actualei Prime Doamne a Frantei scoasa tocmai in aceasta perioada la vanzare de o celebra casa de licitatii londoneze, Carla Bruni a reusit sa cucereasca presa din Albion, care a comparat-o cu Printesa Diana.

O.R.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=5050&data=2008-03-28