< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EXTERNE - joi, 27 martie 2008

Bush se intalneste cu presedintele "Vasesque" la "Constadt"

ULTIMA ORA: Ambasada americana a declarat ca neconcordantele din document sunt vina unei stenografe iar greselile din transcript vor fi corectate.

Oficialii americani de la Casa Alba mai comit o gafa in materie de diplomatie. Desi ne consideram un aliat al SUA in razboiul anti-terorism, acestia nu stiu inca numele corect al presedintelui Romaniei. Intr-un comunicat de presa legat de vizita presedintelui Bush in Romania cu ocazia Summit-ului NATO se arata ca acesta va merge la "Constadt" unde se va intalni cu presedintele "Vasesque": "The President will travel to Constadt, on Romania's Black Sea coast, to meet with President Vasesque at his official retreat". Cuvintele apartin consilierului pentru securitate nationala Stephen Hadley, dar nu este foarte clar daca greselile apartin celui care a facut transcrierea sau chiar oficialului. Cert este ca asa apare pe site-ul Casei Albe. Dupa aceasta afirmatie, parca simtind ca ceva este gresit, oficialii declara ca "Romania este un partener apropiat al Statelor Unite si s-a dovedit a fi un aliat de valoare al NATO". Hadley a prezentat programul detaliat al lui Bush. Potrivit acestuia, Bush va sosi la Bucuresti la 1 aprilie.

In aceeasi zi va reveni la Bucuresti pentru a se intalni cu secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, iar seara, va lua parte la o cina, impreuna cu liderii statelor NATO. Joi, presedintele SUA va participa la summit-ul NATO, iar vineri, Bush va fi prezent la reuniunea Consiliului NATO-Ucraina, urmat de cea a Consiliului NATO-Rusia.

R. M.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=4995&data=2008-03-27