< Imprimare >      ZIUA ONLINE - POLITICA - sambata, 20 octombrie 2018

Diaconescu spune că ar vrea ca din echipa sa de conducere să facă parte Dragnea, Năstase, Ponta

Vicepreședintele PSD Cristian Diaconescu a nominalizat duminică membrii echipei cu care ar dori să conducă partidul, in situația in care ar deveni președinte - Liviu Dragnea, Adrian Năstase, Victor Ponta, iar despre Mircea Geoană a spus că ar trebui să rămană in structura de decizie.

"Un tandem, o echipă, in orice caz o conducere colectivă... Cred că din toate aceste dezbateri prelungite excesiv pe televizoare, măcar o rezultantă pozitivă avem. Convigerea internă pare că merge in direcția de a constitui echipe de conducere, cu destul de mici diferențe intre pozițiile din interiorul partidului", a spus vicepreședintele PSD, la Antena 3, despre viziunea asupra structurii de conducere a partidului.

Intrebat despre "echipa Cristian Diaconescu", social-democratul a răspuns: "și Victor Ponta, evident Adrian Năstase, evident Adrian Severin...". "Sper că din această echipă fac parte președinții din Transilvania, Oprișan de la Vrancea, de la Neamț, de la Vaslui, nu am niciun fel de conflictualitate, nu vreau să resping pe nimeni, acești oameni sunt extrem de valoroși, mult mai capabili decat mine in zona organizării campaniei electorale. Sunt oameni al căror ajutor trebuie folosit de orice echipă de conducere, intenționat am spus echipă și nu președinte", a explicat Diaconescu. "In opinia mea, este loc pentru toată lumea", a susținut el.

"In legătură cu cei cu care voi coopera, mi-aș dori să putem intreține relațiile bune de sprijin pe care le-am avut ani de zile cu toți colegii mei. Cred că Liviu Dragnea iși poate continua activitatea de secretar general, Victor Ponta este un coleg cu care am lucrat foarte bine, și un extrem, extrem de bun comunicator al PSD. Dar nu aș vrea din această inșiruire să lipsească cineva. N-am absolut niciun motiv să nu recunosc munca sistematică și extrem de aplicată a lui Miron Mitrea cand a condus acest partid in diferite campanii electorale. Trebuie să subliniez ce a făcut Viorel Hrebenciuc in această campanie electorală, rezultatul obținut, intr-o oarecare măsură bun, i se datorează. Și Marian Vanghelie, colegul de la București, conduce cea mai mare organizație din țară și este sistematic votat in cvasi-unanimitate... Fiecare dintre noi avem o problemă, o vulnerabilitate, dar am văzut cum acești oameni, atunci cand iși unesc eforturile, reușesc să ducă acest partid și să se situeze cat se poate de sus in momentele electorale", a vorbit Diaconescu despre relațiile cu restul colegilor.

In același timp, vicepreședintele PSD s-a referit și la actualul lider al partidului. "Nu am o problemă cu Mircea Geoană, am lucrat impreună de 16 ani, il apreciez foarte mult, e un om extrem de dedicat, muncitor, poate cel mai hotărat atunci cand are de dus un proiect la bun sfarșit. Insă așa se intamplă in politică, nu intotdeauna este un cantar moral, drept al momentelor in care se pune in discuție un mandat sau altul", a comentat Diaconescu. "Și Mircea Geoană trebuie in continuare să rămană in structura de decizie a PSD și să continuăm impreună, este loc pentru toată lumea", a adăugat el.

"Imi doresc prin compromis și flexibilitate să reușim să ajungem la un consens cat se poate de repede. Din acest punct de vedere, absolut toți cei care participă acum la decizie in PSD, de la centru in teritoriu, trebuie să-și exprime punctul de vedere, iar cei la care se referă majoritatea deciziei, să o respecte. Am toată aprecierea pentru Mircea Geoană, il știu un om de dialog, nu neapărat e vorba de compromisuri din partea sa, dar e vorba de acceptarea unei anume realități, a unei anume situații, eu sunt gata in orice moment să ințeleg că voința partidului merge in altă direcții și să particip la sprijinirea respectivei echipe", a conchis Diaconescu.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=49283&data=2018-10-20