< Imprimare >      ZIUA ONLINE - POLITICA - marti, 22 octombrie 2019

Bsescu face, de la Focani, un apel la solidaritate in faa crizei

Preedintele Traian Bsescu a vorbit duminic, la Focani, cu ocazia srbtorii a 151 de ani de la Unirea Principatelor Romane, despre nevoia de solidaritate in perioade dificile, cum este cea a crizei economice actuale.

eful statului i-a inceput discursul vorbind despre Focani, dar i despre semnificaia momentului Unirii Principatelor in istoria Romaniei. In acest context, Bsescu s-a exprimat, de dou ori, numind anul 1959, cu intenia de a se referi la 1859. "Fr 24 ianuarie 1959 (1859 - n.r.), n-ar fi fost posibil Romania Mare. Dar 24 ianuarie 1959 (1859 - n.r.) a fost apoi continuat prin acte de mare solidaritate ale poporului roman - a urmat Rzboiul de independen de la 1877 i abia pe urm Marea Unire de la 1918. Doar enunand aceste evenimente inelegem c marile realizri ale poporului roman au fost legate intotdeauna de jertf, de solidaritate, de unitatea romanilor. La fel cum, in istorie privind, vedem c toat evoluia noastr a fost legat de sange vrsat de romani, tot aa i viitorul nostru nu poate fi vzut decat prin realitile istoriei noastre. i ele ne spun c vom ajunge la prosperitate atata timp cat vom fi unii i solidari. Vom ajunge la solidaritate atata timp cat vom fi prtai la dificultile, i in mod egal la bucuriile, comunitii internaionale", a afirmat preedintele.

"V doresc s avei un an bun i v doresc ca in solidaritate, impreun, s trecem de momentele dificile ale crizei economice!", i-a incheiat Bsescu discursul in faa celor strani la Focani pentru a srbtori Unirea Principatelor.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=49279&data=2019-10-22