< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EXTERNE - sambata, 20 octombrie 2018

Fidel Castro denunță "ocuparea" Haiti de către SUA

Liderul cubanez Fidel Castro a denunțat duminică desfășurarea a mii de militari amricani in Haiti și a deplans tăcerea ONU in legătură cu această "ocupație" care, in opinia sa, nu face altceva decat să complice situația in această țară, relatează AFP, preluat de NewsIn.

"In centrul tragediei haitiene, fără ca nimeni să știe cum și de ce, mii de militari ai SUA, trupe aeropurtate și alte forțe ocupă teritoriul Haiti", a scris el pe site-ul Cubadebate.cu. "Și mai rău, nici ONU, nici guvernul SUA nu au oferit o explicație opiniei publice mondiale pe tema acestei mișcări de forțe", a subiniat el.

Desfășurarea in Haiti a contingentului american, care va ajunge la 20.000 de oameni, a fost deja denunțată de Bolivia și Venezuela.

"Mai multe state anunță trimiterea de trupe și echipamente militare. Astfel de lucru vor complica și mai mult cooperarea internațională, care este deja foarte complicată", a scris Castro. "Trebuie să se discute această chestiune și să se dea ONU rolul director ce ii revine, pe acest subiect delicat", a adăugat el.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=49275&data=2018-10-20