< Imprimare >      ZIUA ONLINE - POLITICA - marti, 23 octombrie 2018

39 de filiale PSD il sprijină pe Mircea Geoană

Vicepreședintele PSD, Constantin Niță, a anunțat că la intalnirea de la Poiana Brașov au venit reprezentanții a 39 de filiale PSD, dintr-un total de 48, și că toate acestea il vor susține pe Mircea Geoană la funcția de președinte al PSD.

Referitor la candidatura lui Cristian Diaconescu, Niță a spus că este o competiție deschisă, iar la Poiana Brașov s-a anunțat sprijinul celor 39 de organizații pentru Mircea Geoană.

"Majoritatea colegilor noștri il vor sprijini pe Mircea Geoană la funcția de președinte. Trebuie să stabilim o platformă-program pentru ce se va intampla in perioada următoare. De aceea am cerut și președintelui să pregătim un document programatic pentru ca PSD să intre in ceea ce se numește partid numărul unu in opoziție", a completat vicepreședintele PSD.

Ilie Sarbu, fost ministru PSD al Agriculturii, a declarat că luni Comitetul Executiv Național va hotări data la care va avea loc Congresul Național al PSD, precizand că pană atunci toatele datele vehiculate in presă referitoare la organizarea Congresului PSD sunt false.

De asemenea, Sarbu a precizat că la intrunirea de la Poiana Brașov au fost invitați toți liderii partidului, dar că nu s-au prezentat toți.

"Dacă din 48 de filale au participat 39, inseamnă că este o majoritate copleșitoare", a conchis fostul ministru PSD.

Dan Nica, fostul ministru al Internelor, a declarat că este foarte interesantă candidatura lui Cristian Diaconescu, dat fiind că este o competiție deschisă și crede că cel mai bun candidat va caștiga. Acesta a spus că grupul care s-a intrunit la Poiana Brașov alege soluția cea mai bună pentru PSD și și-a arătat speranța ca viitorul Congres al PSD să fie un exemplu și pentru celelalte partide politice dar mai ales pentru PD-L, "care să aibă in sfarșit posibilitatea să dea glas și celor care au alte păreri in partid".

Taberele din PSD s-au pregătit separat pentru ședința de luni a Comitetului Executiv. In timp ce majoritatea membrilor Biroului Permanent, in frunte cu Ion Iliescu și Adrian Năstase, au dezbătut soarta social-democrației la București, Mircea Geoană și liderii PSD din Ardeal s-au intalnit la Poiana Brașov.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=49273&data=2018-10-23