< Imprimare >      ZIUA ONLINE - SPORT - luni, 24 martie 2008

Mircea Rednic a demisionat de la Rapid

Mircea Rednic si-a dat demisia din functia de antrenor principal al echipei Rapid, anunta RealitateaTV. El a vrut sa renunte prima oara la aceasta functie dupa infrangerea din meciul de la Craiova insa a fost convins sa ramana, pentru binele echipei. Meciul de la Buzau, pierdut de gruparea giulesteana cu 1-0 a consfintit insa plecarea lui Rednic.

Tehnicianul a declarat, pe site-ul oficial al FC Rapid, ca daca nu demisiona din functia de antrenor principal pierdea si echipa, si el, si jucatorii, si suporterii, precizand ca a intentionat sa renunte imediat dupa partida cu Universitatea Craiova.

''Decizia o luasem dupa jocul de la Craiova, dar venea meciul cu Steaua si mi-am dorit foarte tare sa castig acest meci. Ceea ce s-a si intamplat, cu toate ca a aparut acest scandal care dovedeste si el ca e imposibil sa te pui contra curentului. Era corect sa plec dupa jocul cu Steaua, dar a venit prea repede partida cu Buzaul si am cedat rugamintilor lui George Copos. A trecut si asta si mi-am dat seama ca, daca as mai ramane, pierde toata lumea: si echipa, si eu, si suporterii, toti. Au venit si declaratiile facute aseara de patron, care m-au convins definitiv'', a spus Rendic, subliniind faptul ca, de aceasta data, nu mai revine asupra demisiei.

Nicolae Manea, secretarul general al echipei Rapid, a declarat ca nu este surprins de demisia lui Mircea Rednic. Potrivit lui Manea, Rednic a afirmat inaintea meciului cu Steaua ca va pleca de la Rapid, indiferent de rezultat. "Sunt sigur ca nu va duce lipsa de oferte", a adaugat el.

Antrenorul Rapidului declarase, dupa partida cu Gloria Buzau, ca si-ar dori sa ramana pe banca giulestenilor, insa decizia finala o va lua dupa sedinta Comisiei de Disciplina, in care se va stabili soarta jocului cu Steaua. "Nu mi-am dat demisia, vreau sa raman pentru jucatori, dar astept sa vad decizia Comisiei si apoi se vor mai clarifica unele lucruri. Nu cerem mila sau pomana, nici macar continuarea jocului. Vrem sa se rejoace. Noi nu avem nici o vina, clubul trebuie sa plateasca, sa fie amendat. Steaua nu merita sa castige trei puncte asa, fiindca pe teren nu a demonstrat ca merita. Daca ar fi fair play, ar accepta pentru ca si asa au fost destul de avantajati", a spus Rednic.

In ceea ce priveste meciul cu Gloria Buzau, pierdut cu scorul de 0-1, Rednic a afirmat: "Era greu sa invingem astazi dupa tot ce s-a intamplat la meciul cu Steaua. In prima repriza, ei au jucat mai bine, dar in cea de-a doua noi am avut mai multe ocazii. Ma asteptam la ceva si mai rau. Nu pot sa spun ca jucam rau, dar e clar ca ceva nu merge in jocul nostru".

A.E.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=4877&data=2008-03-24