< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EXTERNE - miercuri, 6 ianuarie 2010

2010, anul in care armata israeliana ar putea rezolva problema Hezbollah

Presa araba abunda in previziuni sumbre despre ce se va intampla cu lumea islamica in 2010, majoritatea ziaristilor considerand ca, folosindu-se de inrautatirea relatiilor dintre lumea araba si Iran, Israelul va incerca sa distruga miscarea islamista Hezbollah, relateaza miercuri portalul israelian Parpar, citat de Agerpres.

Experti arabi apreciaza ca 'masina de propaganda israeliana va incerca sa atribuie miscarii fundamentaliste Hezbollah eventuale legaturi cu reteaua Al-Qaida pentru a-si asigura pretextul pentru o eventuala invazie".

In editorialul sau de miercuri, ziarul arab Al-Akhbar vorbeste despre planurile israeliene de "a distruge coloana vertebrala a Hezbollah, dupa ce a reusit sa anihileze creierul organizatiei - Imad Mughniyeh".

Citand surse apropiate Hezbollah, publicatia citata sustine ca in mainile seicului Nasrallah ar fi ajuns planul unei invazii israeliene in primavara in Liban.

Vicepresedintele Joe Biden l-ar fi avertizat pe seful statului libanez ca, in cazul in care statul libanez nu va gasi o solutie satisfacatoare la problema Hezbollah, nimic nu poate opri Israelul sa invadeze Libanul, sa ajunga la Beirut ca sa distruga infrastructura teroristilor.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=48537&data=2010-01-06